«Μαύρη Παρασκευή» η 30η Νοεμβρίου για εκατομμύρια φορολογούμενους!

Πόσα έπρεπε να πληρώσουμε μέσα σε μια μέρα - Τι δήλωσε ο Τσακαλώτος

Πρώτη δημοσίευση 29/11/2018 21.59  

«Μαύρη Παρασκευή» ήταν η σημερινή, τελευταία ημέρα του  Νοεμβρίου,  για εκατομμύρια φορολογούμενους. Συγκεκριμένα θα έπρεπε να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση  για τα τέλη κυκλοφορίας  και άλλες υποχρεώσεις. 

Η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος είναι συνολικού ύψους 1,1 δισ.  ευρώ για 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους,  η τρίτη απο τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ είναι ύψους 550 εκατ. ευρώ, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας που θα ακολουθήσουν είναι συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

 Όσοι δεν πλήρωσαν  σήμερα τις οφειλές τους θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 0,73% το μήνα, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα για ρύθμιση της οφειλής σε 12 μηνιαίες δόσεις ώστε να μην κινδυνέψουν και με κατάσχεση του ποσού από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.   

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές του Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,4 δισ. ευρώ. 510 εκατ. ευρώ  ειναι φόροι κλπ και περίπου ένα  δισ. ευρώ προέρχεται από…  τέσσερις φορολογούμενους, προφανώς επιχειρηματίες που "βάρεσαν κανόνι" και δεν πλήρωσαν πρόστιμα, εισφορές κλπ. 

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ , υπεραμύνθηκε της πολιτικής του και επιτέθηκε στη ΝΔ
«Δεν το καταλαβαίνω,  γιατί αυτοί μας κατηγορούσαν πριν ότι εμείς δημιουργούμε υπερπλεόνασμα για να το ξοδέψουμε στο τέλος του χρόνου ως μέρισμα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top