Η εφορία ζήτησε από μαθητές 800 ευρώ για τον σχολικό λαχανόκηπο!

Στα… λάχανα του δημοτικού σχολείου βρέθηκε το μυστικό της φοροδιαφυγής

Για γέλια και  για κλάματα είναι η παρακάτω είδηση:  Η εφορία ζήτησε από μαθητές  του σχολείου στην Ολυνθο  να καταβάλουν 800 ευρώ  επειδή έφτιαξαν λαχανόκηπο, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι και οι γονείς τους στη δημοσιογράφο του Star Λευκή Γεωργάκη!  

Κλείνει λόγω… εφορίας ο συνεταιρισμός του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου 

Οι «φοροφυγάδες» που ανακάλυψε η εφορία σε έναν λαχανόκηπο, είναι μαθητές που βρήκαν το «κόλπο»  να καλλιεργούν μαρούλια,λάχανα και καρότα για να…  κλέβουν το κράτος, όπως αποφάνθηκε η εφορία Μουδανιών που τους  ζητά να πληρώσουν 800 ευρώ τέλος επιτηδεύματος.

«Κάναμε τον συνεταιρισμό όμως υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να σκοντάψουμε και να μας κατατάξουν  σε συνεταιρισμό» δηλώνει στο Star o Βασίλης Μισαηλίδης, διευθυντής του σχολείου Ολύνθου. 

To 2017, οι 45 μαθητές του  σχολείου συνεργάστηκαν δημιουργώντας το σχολικό συνεταιρισμό με δύο θερμοκήπια,  καλλιεργώντας μεταξύ άλλων ντομάτες κρεμμύδια, ραπανάκια και καρότα.

Οι εφοριακοί πατώντας στο γράμμα του νόμου είδαν στο λαχανόκηπο ...φοροφυγάδες.

Όπως επίσης δήλωσε η γονέας Χριστίνα Παπαδημητρίου, έβαλαν  φόρο επιτηδεύματος «προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στα παιδιά όταν τους είπαμε ότι  θα κλείσουμε τον συνεταιρισμό». 

«Είχαμε να πληρώσουμε 800 ευρω που  δεν τα είχε βγάλει ο σχολικός συνεταιρισμός. Είναι αδύνατο να πληρώσουμε τόσα λεφτά με μαρουλάκια!» δήλωσε ένας άλλος  γονέας στο Star.  

Σκοπός της πρωτότυπης πρωτοβουλίας του δημοτικού σχολείου ήταν, πέρα από την  καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών, να αναδειχθεί η συνεργασία  και η επιχειρηματικότητα. Αλλά η εφορία είχε άλλη γνώμη…  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top