120 δόσεις: Τον Δεκέμβριο «κληρώνει» για τη νέα ρύθμιση – Τι θα προβλέπει

Τα καλά και τα κακά νέα από τη συνάντηση με τους δανειστές

Κέρματα σε γραφείο

Για τον Δεκέμβριο μετατίθεται η τύχη της νέας ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων με έκτακτο χαρακτήρα, η οποία θα μείνει ανοικτή για 3 ή 6 μήνες.

Αν και η ελληνική πλευρά ήταν πανέτοιμη και είχε την πρότασή της σε φάκελο, οι εκπρόσωποι των δανειστών (τεχνικά κλιμάκια) προτίμησαν να ασχοληθούν με το θέμα σε αυτή τη φάση.

Έκτακτη ρύθμιση για 120 δόσεις: Ποιοι και πώς θα μπουν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνηση περιλαμβάνει ελάχιστη δόση 50 ευρώ, κούρεμα προσαυξήσεων έως 85% και θα αφορά οφειλές μέχρι και το τέλος του 2017.

Τα καλά, τα κακά νέα και ο νόμος Κατσέλη

Τα κακά νέα από την ολοκλήρωση των επαφών είναι πως τα τεχνικά κλιμάκια δεν πήραν το σχετικό φάκελο κατά την τετραήμερη παρουσία τους στην Αθήνα.

Περιορίστηκαν στον εξονυχιστικό έλεγχο των στοιχείων για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και τον νόμο Κατσέλη (θα αποτελέσουν μέρος της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης).

Αυτό σημαίνει ότι το αίτημα για διεύρυνση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες που δεν μπορούν να υπαχθούν στον Εξωδικαστικό, θα υποβληθεί το Δεκέμβριο. 

Τα καλά νέα είναι πως στοιχεία για την πορεία του Εξωδικαστικού κρίθηκαν εξαιρετικά.

Αν επιβεβαιωθούν και το Δεκέμβριο, τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση και για το 2019.

Όσον αφορά τον νόμο Κατσέλη, υπάρχει προβληματισμός στους ξένους τεχνοκράτες, καθώς δεν έχουν αποδώσει ακόμα οι πρόσφατες αλλαγές στο «ξεσκαρτάρισμα» των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Η ελληνική πλευρά υποστήριξε ότι δεν έχουν πέσει ακόμα στο σύστημα, τα αποτελέσματα από την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους αιτούνται προστασίας.

Η επανεξέταση του ζητήματος θα γίνει τον Δεκέμβριο, μαζί με το αίτημα για παράταση του προστατευτικού πλαισίου (έστω με αυστηρότερες προϋποθέσεις).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top