Έχετε στεγαστικό δάνειο; Η κυβέρνηση δίνει επιδότηση – Ποιους αφορά

Θα φτάνει ακόμη και στο 95% για τα χαμηλά εισοδήματα

Σπιτακια παιχνιδια

Επιδότηση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, η οποία μπορεί να φτάσει και στο 95%, ξεκινά η κυβέρνηση από την 1/1/2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γιώργου Καρρά, είπε πως η νομοθεσία προστατεύει την πρώτη κατοικία και πως είναι παραπληροφόρηση όσα λέγονται, πως θα μείνουν εκτεθειμένοι χιλιάδες οφειλέτες με κόκκινα δάνεια με τη λήξη του νόμου Κατσέλη.

Το αφεντικό… τρελάθηκε: Κούρεμα έως 95% σε «κόκκινα» δάνεια από τράπεζες!

«Υπάρχει γενική και επαρκής προστασία για όλους. Και για τους πρωτοφειλέτες και για τους εγγυητές. Κάνουμε το μέγιστο που μπορεί να γίνει. Έχουμε παράλληλα μια νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στους εγγυητές να προστατευθούν. Με την κατάθεση της αίτησης τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό παύει εναντίον τους κάθε διαδικασία πλειστηριασμού. Μέχρι στιγμής, έχουμε διαμορφώσει ένα επαρκές νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και αυτό δεν θα διαταραχθεί όσο είναι αυτή η κυβέρνηση» είπε ο κ,. Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιδότηση θα καλύπτει το 50% των στεγαστικών δανείων, ενώ θα μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 95% για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.500 ευρώ.

«Αυτό σημαίνει ότι τα δάνεια θα εξυπηρετούνται και δεν θα έχει ανάγκη να πληρώσει ο εγγυητής» σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top