Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο της πώλησης ακινήτων σε Κινέζους

Εντολή διερεύνησης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Άρειος Πάγος

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  

Οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους από τον αντιπρόεδρο της JUMBO Ευάγγελο Παπαευαγγέλου μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος μετά από εντολή για έρευνα, την οποία έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την περίοδο των επίμαχων πωλήσεων ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια για την κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας (και των προνομίων της).

Έρευνα για το θέμα διενεργούν επίσης η Τράπεζα της Έλλαδος και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top