Σαρώνει ο «τυφώνας» Airbnb: Ούτε… με «μέσο» δε βρίσκουν σπίτι!

Σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες που αναζητούν στέγη

Κλειδί σε πόρτα

Σε ηράκλειο άθλο έχει μετατραπεί η αναζήτηση σπιτιού για ενοικίαση λόγω της στροφής πολλών ιδιοκτητών ακινήτων στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση, μέσω ιστοσελίδων τύπου Airbnb.

Χιλιάδες πολίτες, που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, όπως φοιτητές και χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι και αδυνατούν να βρουν σπίτι σε προσιτή τιμή.

«Όσοι ψάχνουν για σπίτι βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιέξοδο. Οι ιδιοκτήτες στρέφονται μαζικά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις με αποτέλεσμα τα παραδοσιακά μισθωτήρια να είναι είδος υπό εξαφάνιση. Και δεν λείπουν οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που αυθαίρετα ζητούν αύξηση ενοικίου ή χρησιμοποιούν ακόμη και το όπλο της έξωσης» τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών Άγγελος Σκιαδάς.

Μάλιστα στο πρόβλημα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και εκτός του τουριστικού κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς – όπως εξηγεί ο ίδιος – σε περιοχές όπως η Κυψέλη και το Περιστέρι, στη Δυτική Αττική, η έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση είναι αισθητή.

«Θα ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα νομοθετικού περιεχομένου, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ως μοχλό εξασφάλισης υψηλότερων ενοικίων το Airbnb» καταλήγει ο ίδιος.
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top