Άνοιξε η πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ποιοι δικαιούνται χρήματα

Θα μείνει ανοικτή έως τις 10 Νοεμβρίου 2018 - Ποια νησιά αφορά

Ελληνικο νησί

Ανοικτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, στην οποία μπορούν οι δικαιούχοι του μέτρου (νησιώτες και νησιωτικές επιχειρήσεις (να καταχωρούν τα παραστατικά των επιχειρήσεών τους.

Οι επιχειρήσεις των νησιών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.metaforikoisodynamo.gr) τα σχετικά παραστατικά (τιμολόγια, κ.ά.), που αποδεικνύουν τα έξοδά τους για τη μεταφορά από και προς το νησί, αγαθών και υλικών, για το διάστημα Ιούλιος 2018- Σεπτέμβρης 2018.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10/11/2018, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό αντιστάθμισμα του μέτρου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε παραστατικό πληρωμής μεταφοράς.

Τι είναι το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Μεταφορικό ισοδύναμο αφορά τους νησιώτες και τα εμπορεύματα που πηγαίνουν από και προς τα νησιά και προέκυψε μετά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Η φιλοσοφία του είναι να απολαμβάνουν τιμές σε προϊόντα και μεταφορές ίδιες με τους κατοίκους, μέσω της επιδότησης του κόστους από το Κράτος.

Ποια νησιά αφορά

Για το πρώτο εξάμηνο της υλοποίησης του μέτρου δικαιούχοι του Μεταφορικού ισοδυνάμου είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις με έδρα στα εξής νησιά:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κίναρος, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαθράκι, Μάραθος, Νίμος, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμος, Σάμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά και Ψέριμος.

Από 1/1/2019 θα ισχύει για όλα τα νησιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top