Με διακοπή ρεύματος απειλεί η ΔΕΗ δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου!

Κατέκλυσαν τα γραμματοκιβώτια τα ειδοποιητήρια για χρέη κάτω των 1.000 ευρώ

Η ΔΕΗ απειλεί πως θα κόψει το ρεύμα ακόμα και σε δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου οι οποίοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες έφυγαν πολλές χιλιάδες ραβασάκια, που κΑλούν τους καταναλωτές ή να πληρώσουν η να μείνουν στο σκοτάδι.

Ο κύριος που διακρίνεται στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, κρατάει στα χέρια του το τελεσίγραφο της ΔΕΗ. Ειναι άνεργος και δικαιούχος κοινωνικού τιμολογίου.

Όμως το μήνυμα ειναι ξεκάθαρο:  

«Η πληρώνετε μέσα σε  15 μέρες ή έρχονται αποκοπές».

«Χρωστάω 1,250 ευρώ και μου ζητάνε να δώσω προκαταβολή 980 ευρώ!» δηλώνει στην κάμερα του Star.    

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ Κ.Ε.Α ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Μέσα στο καλοκαίρι οι πυλωτές και τα γραμματοκιβώτια γέμισαν φακέλους που... προκαλούν ηλεκτροπληξία. Οι επιστολές της ΔΕΗ έφτασαν ακόμα και σε καταναλωτές που εισπράττουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης με χρέη και κάτω των 1.000 ευρώ. 

Τελεσίγραφα και σε πολύτεκνους που όπως ισχυρίζονται  τα χρέη μαζεύτηκαν το χειμώνα λόγω της αυξημένης χρήσης των κλιματιστικών. 

Πολλοί δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου που έλαβαν τα ειδοποιητήρια είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους. Όμως τα οικονομικά τους, δεν τους επέτρεψαν να τα εξυπηρετήσουν. Ετσι, γύρισαν πάλι στο μηδέν…    

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΕΗ 

Η ανάγκη της ΔΕΗ για έσοδα φαίνεται πάντως να ειναι επείγουσα. Η ΔΕΗ επιβεβαιώνει στο Star πως απο τον Ιούνιο έχουν φύγει αρκετές χιλιάδες ειδοποιητήρια σε όλη την Ελλάδα.  Η δικαιολογία;  Πολλοί εκμεταλλεύονταν  το «ταβάνι» των 1.000 ευρώ και συσσωρεύονταν χρέη.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top