"Σαφάρι" του Taxis στο "χρυσωρυχείο" των ακινήτων Αirbnb

Ψυχρολουσία ΕΝΦΙΑ επί δικαίων και αδίκων λόγω και της πλατφόρμας ενοικίαση

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να βάλει "φρένο" στο "μαύρο" χρήμα που κυκλοφορεί μέσω Airbnb, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων να τα δηλώσουν στο Taxis. 

40.000 Έλληνες διαθέτουν τα ακίνητα τους μέσω Airbnb, εισπράττοντας κατά μέσο όρο 2.850 ευρώ το χρόνο. Μόνο την προηγούμενη χρονιά, οι ξένοι επισκέπτες άγγιξαν το 1,5 εκατομμύριο

Το πρόβλημα για το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι από αυτόν τον αυξανόμενο τζίρο, ελάχιστα φτάνουν στο κρατικό θησαυροφυλάκιο. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προειδοποιεί όσους δεν δηλώσουν αυτά τα ακίνητα στο Taxis, ότι το πρόστιμο ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί φορολογικός έλεγχος σε εισοδήματα και ακίνητα. 

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ "ΑΛΜΥΡΑ" ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ AIRBNB

Η "έκρηξη" του Airbnb προκάλεσε και παράπλευρες απώλειες. 

Το Παγκράτι, μια περιοχή κοντά στην Ακρόπολη και στο Μετρό, έγινε απλησίαστο για τους φοιτητές, καθώς τα ενοίκια εκτινάχθηκαν από τα 6,2 €/τ.μ. στα 7,6 €/τ.μ.. Ανάλογη εικόνα και στη φοιτητούπολη του Ζωγράφου, όπου τα ενοίκια πήραν τον ανήφορο από τα 6,3 στα 6,9 ευρώ ανά τετραγωνικό. 

Η επιδημία του Aibnb χτύπησε και τη Θεσσαλονίκη, όπου τα ενοίκια φτάνουν, πλέον τα 7,9 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ απαγορευτικό γίνεται το κόστος της φοιτητικής στέγης και στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς τα ενοίκια πέταξαν από τα 5,9 στα 7 ευρώ ανά τετραγωνικό. 
 
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΛΟΓΩ AIRBNB

Το ντόμινο ανατιμήσεων, που προκάλεσε το Airbnb, συμπαρέσυρε και τους φόρους ακινήτων.  Το υπουργείο Οικονομικών για να "τιμωρήσει" την "έκρηξη" του Airbnb, αύξησε κατακόρυφα τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε μια νύχτα!  

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αντικειμενική αξία στη Ζώνη που φτάνει στους πρόποδες της Ακρόπολης, εκτινάχθηκε από τα 1.750 ευρώ στις 3.050 ευρώ ανά τ.μ. Έτσι ένα διαμέρισμα 100 τμ 50ετίας, θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ αυξημένο κατά 624 ευρώ!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top