Χαμηλότοκα δάνεια από 10.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανοιχτό για αιτήσεις θα μείνει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

τραπεζα, επιχειρήσεις

Ανοιχτό για αιτήσεις από µικροµεσαίες επιχειρήσεις θα µείνει µέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το Ταµείο Επιχειρηµατικότητας, που παρέχει σε συνεργασία µε τις τράπεζες δάνεια από 10.000 έως 800.000 ευρώ µε ευνοϊκό επιτόκιο που αφορούν είτε κεφάλαια κίνησης είτε επενδύσεις.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, που έχει ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του «ενδιάμεσου» Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ Ι) είναι προϊόν συνεπένδυσης του ΕΤΕΑΝ και των τραπεζών, παρέχει δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού με ευνοϊκό επιτόκιο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η διατήρηση του προγράμματος έως τον Οκτώβριο, οφείλεται στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να υπάρχει μία ροή χρηματοδότησης των ΜΜΕ, έως ότου ενεργοποιηθεί το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος του νέου κύκλου χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ πρόκειται να διατεθούν άνω των 900 εκατ. ευρώ για δάνεια και άνω των 100 εκατ. ευρώ για εγγυήσεις δανείων.

Μέχρι την ενεργοποίηση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν δάνειο από το τρέχον πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 384 εκατ. ευρώ και προέρχεται κατά 192 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ και κατά 192 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες που συμμετέχουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top