Χωρίς ρεύμα παραμένουν ακόμα οι περισσότεροι πυρόπληκτοι

Επιτήδειοι τους ζητούν χρήματα για τη… δωρεάν επανασύνδεση

Στο σκοτάδι μένουν οι περισσότεροι κάτοικοι των περιοχών που καταστράφηκαν απο τις πυρκαγιές αφού ακόμα δεν έχουν ρεύμα. Το χειρότερο ειναι ότι κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να τους " δαγκώσουν" ζητώντας χρήματα για τη.. δωρεάν επανασύνδεση..

Στον πυρόπληκτο Πέτρο Ασλανίδη δε σεβάστηκαν ότι υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά. Δε σεβάστηκαν ούτε τα προβλήματα υγείας του. Όχι μόνο του ζήτησαν χρήματα για να του βάλουν ρεύμα, του ζήτησαν μέχρι και... συνδρομή! «Μου ζητάνε  33 ευρώ για να δώσουν και στο σύλλογο… ηλεκτρολόγων… Οπότε του λέω μη φτιάξεις τίποτα». 

 Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτά τα χρήματα  που προσπαθούν να χρεώσουν τους ανθρώπου που δοκιμάστηκαν απο την πυρκαγιά. 

Διαρκώς προκύπτει και μια καινούρια αιμορραγία. Όπως τους λένε θα έχουν ρεύμα με το…  αζημίωτο. 

«Μας είπαν οι ηλεκτρολόγοι ίσως χρειαστεί να πληρώσετε τη γείωση εσείς ή  κάποια  μέτρα καλώδια και μετά να τα ζητήσετε εσείς τα λεφτά απο τη ΔΕΔΔΗΕ που πιστεύουμε δε θα γίνει ποτέ αυτό το πράγμα. Δηλαδή και αυτό να τρέξουμε» δηλώνει επίσης στο Star πυρόπληκτη. 

«Είπαμε να κάνουμε μια αίτηση να έρθουν και  μας είπαν ότι δεν κάνουμε τέτοιες δουλειές,  θα πληρώσετε εσείς τον ηλεκτρολόγο και τα λοιπά» δηλώνει επίσης πυρόπληκτη στο Star. 

Tην ίδια ώρα τα συνεργεία προσπαθούν να αντικαταστήσουν τις καμένες κολώνες ώστε να αρχίσει σιγά –σιγά η αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης. 

ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Οι πυρόπληκτοι σπεύδουν καθημερινά  στο κοντέινερ του ΔΕΔΔΗΕ στο Μάτι. Προσπαθούν να επανέλθουν στους ρυθμούς τους με πρώτο βήμα την ηλεκτροδότηση. Η γραφειοκρατία όμως ειναι απαγορευτική. 

Για οποιαδήποτε δαπάνη oι πυρόπληκτοι  πρέπει να κρατούν τα τιμολόγια ώστε να τα καταθέσουν και να μη χάσουν χρήματα. Σε περίπτωση που κάποιος εργολήπτης ηλεκτρολόγος ζητάει χρήματα για κάποιο πιστοποιητικό,  θα πρέπει να απευθυνθούν στο κοντέινερ του ΔΕΔΔΗΕ στο Μάτι  πριν πληρώσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top