Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων για τις αποζημιώσεις

Από τη λαίλαπα στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων,  οι όποιοι έχοντας ακόμα πάνω τους τα σημάδια της πυρκαγιάς προσπαθούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τις αποζημιώσεις. Την ιδία ώρα οι κάτοικοι στο Μάτι  προσπαθούν να βάλουν τάξη  βλέποντας στις στάχτες κόπους μιας ζωής. 

ΣΤΑΧΤΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ "ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ"

Στα πλάνα του ρεπορτάζ φαίνεται ό,τι εχει απομείνει απο την κατοικία της οικογένειας του Φαίδωνα Ματθαίου, του «πατριάρχη»  του ελληνικού μπάσκετ.

 «Το σπίτι ήταν απο κορμούς δέντρων,  εμπνευσμένο απο τον πατέρα μου  Φαίδωνα και δυστυχώς κάηκε ολοσχερώς,  δεν έμεινε τίποτα. Έχει μείνει μόνο η βάση του σπιτιού» δηλώνει ο  Άρης Ματθαίου, συλλέκτης αυτοκινήτων  και γιος του Φαίδωνα Ματθαίου

Οι φλόγες όμως δεν  χαρίζονται. Κατασπάραξαν τόσο την κατοικία όσο και τη συλλογή απο 19 αυτοκίνητα αντίκες του γιου του διάσημου μπασκετμπολίστα.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Στο Μάτι αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που κάηκαν απο τη φωτιά οι κάτοικοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Ο Δημήτρης Πρασσιώτης, κάτοικος του λόφου της Ζούγκλας, κατάφερε να γλυτώσει παρά τρίχα απο τη λαίλαπα, όχι όμως και απο τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας. 

«Τρέχω απο την ημέρα που εχει γίνει η φωτιά και δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Δηλαδή θα φύγω από τον λόφο της Ζούγκλας στο Μάτι με καμένο σπίτι, καμένο αυτοκίνητο για να πάω στον Μαραθώνα επειδή έτσι θέλει ο κ. Ψινάκης για να κάνω την αίτηση. Έλεος,  ρε παιδιά! » τονίζει απελπισμένος.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΠΡΕΪ

Σα να μην έφτανε αυτό, έγινε το εξής απίστευτο όταν ήρθαν τα συνεργεία για να χαρακτηρίσουν το σπίτι του με σπρέι:  «Γράψανε με κόκκινο σπρέι το σπίτι μου,  δηλαδή το θεώρησαν ακατάλληλο ενώ έπρεπε να γράψουν με κίτρινο γιατι τους τέλειωσε το σπρέι! Να σας δώσω πέντε ευρώ να πάτε να πάρετε ένα κίτρινο να το έχετε για τα επόμενα σπίτια που θα πάτε να ελέγξετε;». 

Πάντως,  στο δημαρχείο της Ραφήνας οι πυρόπληκτοι εξακολουθούν να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά τους προσπαθώντας να πάρουν τις αποζημιώσεις. Σύμφωνα με κοινή τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών,  η  ενίσχυση θα ισχύει για κάθε κατοικία, ενώ θα φτάνει μέχρι και τα 5.900 ευρώ για επισκευές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top