Χάος με τη μείωση των συντάξεων-Δεν ξέρουν τι να πιστέψουν οι συνταξιούχοι

Η μείωση των συντάξεων με συγκεκριμένα παραδείγματα - Σε απόγνωση 1εκ. άτομ

Xαμένα τα έχουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν ξέρουν πια τι να πιστέψουν. Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι δε θα ψαλιδιστούν άλλο  οι συντάξεις το 2019, το Υπουργείο Οικονομικών εκδίδει εγκύκλιο με τις μειώσεις. 

Το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία 24ωρα άφηναν να εννοηθεί ότι η προσωπική διαφορά δεν θα καταργηθεί και οι συντάξεις δεν θα περικοπούν για μια ακόμη φορά . Όμως,  η εγκύκλιος Χουλιαράκη προσγείωσε απότομα τις προσδοκίες, αφού μειώνει τη συνταξιοδοτική δαπάνη για το 2019 κατά 3,23 δις ευρώ. 
 

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 1 ΕΚ.  ΑΤΟΜΑ

Πόση θα είναι η μείωση των συνάξεων αν εφαρμοστεί τελικά ο νόμος Κατρούγκαλου;  Δείτε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το 'τσεκούρι" που θα βυθίσει στην απόγνωση πάνω απο 1εκ. συνταξιούχους:  


-Ασφαλισμένος στο πρώην ΤΕΒΕ με 17 χρόνια και 2 μήνες ασφάλισης.  Παίρνει σήμερα καθαρά  693 ευρώ. Από την 1/1/2019 θα παίρνει 524 ευρώ.  
- Ασφαλισμένος με 25 χρόνια ασφάλισης:  Απο 963,17 ευρώ καθαρά που παίρνει σήμερα απο το νέο χρονο θα εισπράττει 789,80 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top