20 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για 1.500 νέους επιστήμονες με διδακτορικό

Kαταπολέμηση του brain drain μέσω της απόκτησης ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας

20 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για 1.500 νέους επιστήμονες

Την πρόσκληση «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2018 - 2019» που απευθύνεται στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 19.965.000 € υπέγραψε ο  Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης,  Γιώργος Ιωαννίδης, στις 21/05/2018.   

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται να δοθεί ένας δυναμικός χαρακτήρας στα προγράμματα σπουδών των ιδρυμάτων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:  

«Η ακαδημαϊκή διδακτική εμπειρία ενός κατόχου διδακτορικού αποτελεί καίριο στοιχείο αξιολόγησης του ακαδημαϊκού του βιογραφικού, αλλά και στοιχείο που ενισχύει τις αναγκαίες δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διδασκαλίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Ακόμα, σύμφωνα με αξιολόγηση του προηγούμενου κύκλου της δράσης, προκύπτει ότι συνεισφέρει σημαντικά στον περιορισμό του «brain drain». Η διάρκεια της δράσης αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Η δράση αφορά συνολικά 1.500 θέσεις ωφελούμενων διδακτόρων κατανεμημένες στο σύνολο των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Κάθε ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη διδασκαλία ενός έως και τριών μαθημάτων εντός του ακαδημαϊκού έτους και ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων. Η ανώτερη δυνατή αμοιβή ανέρχεται σε 12.510€ ανά ακαδημαϊκό έτος ενώ προβλέπονται δαπάνες έως 400€ ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο για την κάλυψη των δαπανών κίνησης και διανυκτέρευσης του ωφελούμενου».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση υπάρχουν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://www.edulll.gr/?p=34371

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top