«Χρυσός» τα ελληνικά σπαράγγια: Οι Γερμανοί αγοράζουν το 90% της παραγωγής μας!

Έκτος μεγαλύτερος προμηθευτής η χώρα μας

«Χρυσός» τα ελληνικά σπαράγγια

Περιζήτητα είναι στη διεθνή αγορά τα ελληνικά σπαράγγια, τα οποία οι Γερμανοί αγοράζουν.. με τα φορτηγά!

Συγκεκριμένα, πάνω από το 90% των ελληνικών σπαραγγιών καταλήγουν στη γερμανική αγορά, ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στον έκτο μεγαλύτερο προμηθευτή της βορειοευρωπαϊκής χώρας.

Όσον αφορά ειδικά τα λευκά σπαράγγια, τον «λευκό χρυσό», οι Γερμανοί απορροφούν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής, με την τιμή να φτάνει στην αρχή της σεζόν ακόμη και στα 21 ευρώ το κιλό!

Για τους Έλληνες παραγωγούς η καλλιέργεια σπαραγγιών είναι μια προσοδοφόρα αλλά και ριψοκίνδυνη καλλιέργεια.

«Πάνω από 20 χρόνια ο αγροτικός συνεταιρισμός Νέστου ειδικεύεται στην καλλιέργεια σπαραγγιών και από τις πρακτικές του μπορούν να μάθουν και οι χώρες που εισάγουν», λέει ο γεωπόνος Κώστας Μαραγκόζης.

Η τιμή που ζητούν οι Έλληνες παραγωγοί είναι ανάμεσα σε 5 με 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την εποχή, την ποιότητα και τη ζήτηση. Ωστόσο, μεγάλο μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι είναι ευπαθή καθώς δεν μπορούν να συντηρηθούν σε ψυγείο.

«Τα σπαράγγια δεν μπορεί κανείς να τα βάλει στο ψυγείο. Θα πρέπει να μεταφερθούν γρήγορα. Οι ιδέες που αφορούν στη συντήρηση των προϊόντων με σακούλες από νάιλον ή τη μεταφορά τους με βελτιωμένες τεχνολογικές μεθόδους προέρχονται από εμάς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top