Απίστευτο: 17 ευρώ το ρεύμα - 113 ευρώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ!

Οι άσχετες χρεώσεις εκτοξεύουν στα ύψη το ποσό που πρέπει να πληρώσουν τα νοικοκυριά

Βάζουν τα γυαλιά στους ταχυδακτυλουργούς τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αφού συχνά οι άσχετες χρεώσεις καλύπτουν ακόμα και πάνω απο το 60% του λογαριασμού. Έτσι οι καταναλωτές επιβαρύνονται με υπέρογκα πόσα δυσανάλογα με το πόση  ηλεκτρική ενεργεία καταναλώνουν.

Δείτε  το τιμολόγιο ρεύματος που αξίζει βραβείο ελληνικής ευρεσιτεχνίας:

Το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής ανέρχεται σε 133 ευρώ όμως το ρεύμα κοστίζει μόλις 17 ευρώ!  16  ευρώ πάνε στο δίκτυο μεταφοράς , δηλαδή στον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ,   4,5 ευρώ πάνε για ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας)  και τα υπόλοιπα "φεύγουν" σε άσχετες με το ρεύμα χρεώσεις, όπως τα 43 ευρώ που πάνε στο Δήμο.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΟΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Οι καταναλωτές σπεύδουν να ταχτοποιήσουν τις όφειλες  τους στα κεντρικά της Αριστείδου, όπως φαίνεται στα πλάνα του ρεπορτάζ  του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  Κοιτούν και ξανακοιτούν τους λογαριασμούς, χωρίς όμως να μπορούν να καταλάβουν γιατι ενώ δεν καίνε ρεύμα το πληρώνουν τόσο ακριβά.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι καταναλωτές  ισχυρίζονται πως τα χρήματα που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ για τους Δήμους δεν ανταποκρίνονται στις παροχές που θα έπρεπε να έχουν.

 «Τα μεγάλα χρέη στη ΔΕΗ πρόεκυψαν απο κάθε είδους χρεώσεις πλην του ρεύματος και βλέπει κανείς στο τιμολόγιο του  ακόμη να ειναι και πάνω απο 60% οι χρεώσεις για οτιδήποτε αλλο πλην το ρεύμα» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.  

Και όμως: Το βάρος των ληξιπροθεσμων οφειλων της ΔΕΗ κοντεύει να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ!     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top