Ποτά - «μπόμπες» απειλούν να «θερίσουν» ανυποψίαστους καταναλωτές!

Το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε έβαζε ακόμη και τάπες ασφαλείας από «κανονικά» ποτά

Ένα ποτήρι μπορεί να κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό.  Δύο-τρεις γουλιές αρκούν για να αντιληφθείς- εκ των υστέρων- ότι μια "μπόμπα" μόλις έσκασε στο στομάχι σου. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο…

Μιλώντας στο Star ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που ξήλωσε με διπλό χτύπημα, κυκλώματα που έφερναν από τη γειτονική Βουλγαρία λαθραία ποτά αλλά και χύμα ποσότητες οινοπνεύματος μέσα σε τεράστιες πλαστικές δεξαμενές, αποκαλύπτει πόσο εύκολα μπορούμε να εξαπατηθούμε, με κίνδυνο για την υγεία μας.

Διαβάστε επίσης:  Καπνός ναργιλέ, οινόπνευμα και εμφιαλωτήριο χύμα βότκας στα δίχτυα του ΣΔΟΕ!

Q  Σταύρος Θωμαδάκης, δείχνει πώς από τα 5λιτρα πλαστικά δοχεία περνάνε το οινόπνευμα από μικρές φιλτρόπρεσες κι εν συνεχεία, το εμφιαλώνουν και το κλείνουν με τάπες ασφαλείας.

Μετά από τα εντυπωσιακά ευρήματα του ΣΔΟΕ μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψή σας για το αν είστε βέβαιοι για τη γνησιότητα του ποτού που πίνετε. Το Σώμα βρήκε και κατάσχεσε περίπου 7 τόνους οινοπνεύματος αμφιβόλου ποιότητας, αλλά οι επιτήδειοι είχαν ήδη προλάβει να διοχετεύσουν στην αγορά άλλους 6,5 τόνους. Το χειρότερο είναι ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100 λίτρα ξυλοπνεύματος, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση οινοπνευματωδών και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τύφλωση.

Η οργάνωση των κυκλωμάτων είναι άρτια:  Απομιμήσεις μπουκαλιών γνωστών εταιριών, πλαστές ετικέτες ακόμα και "μαϊμού" χαρτοκιβώτια, προκειμένου να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτε.

 Η βότκα είναι το πιο διαδεδομένο ποτό για να το νοθεύσει κανείς. Οι καταστηματάρχες από την άλλη πλευρά λένε ότι τα πάντα οφείλονται στην υψηλή φορολογία.

Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε, ακόμα, πάνω από 100 κιλά λαθραίο καπνό  για…  ναργιλέ, καλά κρυμμένο σε αποθήκη στην Καλλιθέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top