Ξεκινούν επιτέλους να λειτουργούν τα κλιμάκια για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Περισσότεροι από 130.000 πολίτες περιμένουν ακόμη να εκδοθεί η σύνταξή τους!

Με καθυστέρηση δύο μηνών ξεκινούν να λειτουργούν τα κλιμάκια του ΕΦΚΑ για την ταχύτερη έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Περισσότεροι από 130.000  πολίτες περιμένουν τη σύνταξή τους, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα που είχε δώσει η τρόικα για τον σκοπό αυτό.

Όπως εξήγησε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η σκέψη της διοίκησης του ΕΦΚΑ ήταν να συστήσει κλιμάκια για να αποδοθούν πιο γρήγορα οι συντάξεις και  μάλιστα θα έδινε  μπόνους στους υπαλλήλους 250 ευρώ.

2.100 υπάλληλοι δήλωσαν συμμετοχή, όμως χάθηκαν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, καθώς δεν λειτούργησαν τα  κλιμάκια και εκδόθηκαν μόνο 20.000 νέες συντάξεις.

Άρα ο στόχος να έχουν εκδοθεί 60.000 έως τα τέλη Σεπτέμβρη, όπως εκτιμούσαν το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΝΦΙΑ, είναι ανέφικτος, ενώ και στους  υπαλλήλους δεν δόθηκαν τα μπόνους, αφού δεν  λειτούργησαν τα κλιμάκια

Συνολικά εκκρεμούν:

135.000 κύριες συντάξεις (95.000 με νόμο Κατρούγκαλου / 40.000 παλιές)

126.000 επικουρικές

60.0000 εφάπαξ

ΣΥΝΟΛΟ: 321.000 συντάξεις!

Όπως τόνισε επίσης  η Κ. Παναγοπούλου, το Star επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, το οποίο διαβεβαιώνει ότι αυτές τις μέρες ξεκινούν να λειτουργούν τα 100 κλιμάκια, αν και  παραδέχεται  ότι υπήρχαν προβλήματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που καθυστερεί την έκδοση των συντάξεων είναι ο νόμος Κατρούγκαλου που τέθηκε σε εφαρμογή στις 12/5/ 2016 (ακριβώς σήμερα κλείνουν 1 χρόνος και 4 μήνες).  Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι για την διαδοχική ασφάλιση και την παράλληλη ασφάλιση, όπως και για  τους εργαζόμενους συνταξιούχους.  

Ο ΕΦΚΑ δεν έχει λάβει οδηγίες για το τι θα γίνει σε περιπτώσεις που οι προσωρινές συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις οριστικές και πώς θα επιστρέψουν τα χρήματα οι συνταξιούχοι. Είναι άγνωστο έτσι αν αυτό θα γίνει με δόσεις ή αν υα υπάρξει συμψηφισμός, ενώ δεν έχουν εκδοθεί όλες οι οδηγίες για νέο τρόπο απονομής συντάξεων στο Δημόσιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top