Ατελείωτα τα κόλπα των φοροφυγάδων στα νησιά

«Είδος εν ανεπαρκεία» οι αποδείξεις

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής και τα τεχνάσματα των επιτήδειων που αποκαλύπτονται από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα τουριστικά νησιά.

Όπως ανέφερε η Μαρία Παππά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  που παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους ελεγκτές διαπιστώθηκε ότι ενώ εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις ο καταστηματάρχης παρενέβαινε στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνει με διάφορα κόλπα τον τζίρο της επιχείρησης στην Πάρο!

Με τον τρόπο αυτόν, για το 2017 η επιχείρηση είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο ενώ θα ακολουθήσει η επιβολή φόρων και προστίμων για το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Σε beach bar στην παραλία Παράγκα της Μυκόνου ο έλεγχος εντόπισε μη έκδοση 86 αποδείξεων. Το μαγαζί σφραγίστηκε για 48 ώρες.

Στην Αντίπαρο στόχος των ελεγκτών αποτέλεσε ένας φούρνος που λειτουργεί μέχρι τα ξημερώματα καθώς σε έλεγχο νωρίτερα το καλοκαίρι είχαν διαπιστώσει ότι δεν έκοβε αποδείξεις και του είχαν τότε επιβάλει διήμερο λουκέτο.

Ο επιχειρηματίας, όμως, δεν φαίνεται ότι έβαλε μυαλό καθώς στον έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα οι εφοριακοί δεν βρήκαν να κόβονται αποδείξεις και γι' αυτό - ως υπότροπη - επέβαλαν στην επιχείρηση λουκέτο για 4 ημέρες.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top