Big brother και για τις ασφαλιστικές εισφορές

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το ΚΕΑΟ αποκτά πλέον πρόσβαση σε τράπεζες, χρηματιστηριακές, συμβολαιογραφικά γραφεία

Big brother και για τις ασφαλιστικές εισφορές

Το δίδυμο αδελφάκι του Big Brother της Εφορίας αποκτά και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), στο πλαίσιο της μάχης των τεράστιων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το ΚΕΑΟ αποκτά πλέον πρόσβαση σε τράπεζες, χρηματιστηριακές, συμβολαιογραφικά γραφεία, κτηματολογικά γραφεία, υποθηκοφυλακεία, επιμελητήρια, φορείς ακόμη και σε προμηθευτές οφειλετών του, για να εντοπίζει τι κρύβουν όσοι χρωστούν στα Ταμεία και να προβαίνει σε δέσμευση ή και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων έναντι των χρεών τους.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 20 της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου, για τον έλεγχο της εισπραξιμότητας και προκειμένου να εντοπιστούν πηγές αποπληρωμής των απαιτήσεών των ασφαλιστικών οργανισμών, έναντι των οφειλετών είναι αναγκαία η λήψη πληροφοριών που βρίσκονται στη διάθεση τρίτων φορέων και υπηρεσιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο: «Με δεδομένο ότι η είσπραξη των οφειλόμενων απαιτήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για την βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ο λόγος που επέβαλε τη θέσπιση της διάταξης του άρθρου 15 του ν. 4174/2013 υπέρ της φορολογικής διοίκησης ισχύει και για τις ασφαλιστικές οφειλές που εισπράττονται από το ΚΕΑΟ. Για το λόγο αυτό προτείνεται η αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 15 του ν. 4174/2013 για τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ, όπως ισχύει για τη φορολογική διοίκηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top