Εφορίες με… μηδέν ελέγχους σε αρκετές περιοχές της χώρας

Σε ποιους νομούς η φορολογική παραβατικότητα ξεπέρασε το 70%!

Ελάχιστοι οι έλεγχοι από την εφορία

Μπορεί δεκάδες εφοριακοί να προγραμματίζουν εφόδους - αστραπή σε όλη τη χώρα, δίνοντας τη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που δεν έχουν κάνει ούτε μισό έλεγχο!  

Όπως μετέδωσε ο  Γιώργος Σαραντάκος από το λιμάνι του Πειραιά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, υπάρχουν  εφορίες στη Δυτική Αττική και στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, όπως και στη Θεσσαλονίκη, που δεν έχουν κάνει κανέναν έλεγχο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην Θεσσαλονίκη έχουν γίνει μόλις 21 έλεγχοι, όταν στη Νέα Ιωνία του Βόλου έχουν ξεπεράσει τους 50.

Σε άλλες περιοχές όμως έχουν γίνει πάρα πολλοί έλεγχοι, όπως δείχνουν οι αριθμοί.  Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στο διάστημα 26 Ιουνίου – 3 Ιουλίου φέτος έγιναν 2.016 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 465 παραβάσεις. Δηλαδή η παραβατικότητα έφτασε στο 23,7%.

Σε δύο περιοχές όμως όπου οι φορολογικοί έλεγχοι ήταν λίγοι στον αριθμό, η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε έφτασε σε εξωφρενικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα έφτασε στο 78,5% και στην Λέσβο στο 72,97%!                    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top