ΠΡΟΣΟΧΗ: Πως οι πληρωμές με κάρτα μπορούν να οδηγήσουν στο να πληρώσετε επιπλέον φόρο!

Παγίδα με τα τεκμήρια διαβίωσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πως οι πληρωμές με κάρτα μπορούν να οδηγήσουν στο να πληρώσετε επιπλέον φόρο!

Πρόσθετο φόρο πολλών εκατοντάδων ευρώ για τα χαμηλά εισοδήματα μπορεί να φέρει η σύνδεση του αφορολόγητου με την κάρτα αν ο φορολογούμενος δεν έχει κατά νου ότι ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσει θα πρέπει να υπολογιστεί όχι με βάση τα πραγματικά του εισοδήματα αλλά με αυτά που υπολογίζει η εφορία.

Την παγίδα για υψηλότερο φόρο να βάζουν τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία μπορούν να διαμορφώνουν ένα « φορολογητέο εισόδημα» πολύ μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Ως γνωστό μετά την σύνδεση της κατοχύρωσης του αφορολόγητου με την χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών (πιστωτικές χρεωστικές κάρτες e-banking) οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό ηλεκτρονικών αποδείξεων για να έχουν την προβλεπόμενη έκπτωση φόρου που κυμαίνεται από τα 1.900 και φτάνει μέχρι και τα 2.100 ευρώ.

Ειδικότερα, για τον φορολογούμενο με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει το 10% του εισοδήματός του.

Ο φορολογούμενος με εισοδήματα έως 30.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή συντάξεις καθώς επίσης και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματός του μέχρι τα 10.000 ευρώ και ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τα 10.000 ευρώ.

Φορολογούμενος με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ προερχόμενο από μισθούς ή συντάξεις, καθώς και κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότης με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος εισοδήματός του μέχρι τα 10.000 ευρώ, ποσοστό 15% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τα 10.000 και έως τα 30.000 ευρώ και ποσοστό 20% του τμήματος του εισοδήματός του πάνω από τα 30.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού δαπάνης με τέτοιου είδους μέσα πληρωμής, ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top