Σύγχυση για τις Κυριακές! Οργισμένοι οι μικρότεροι, απογοητευμένοι οι μεγαλύτεροι

Τι προβλέπει το άρθρο 49 του νομοσχεδίου

Σύγχυση για τις Κυριακές! Οργισμένοι οι μικρότεροι, απογοητευμένοι οι μεγαλύτεροι

H κυβέρνηση κατάφερε να τους αφήσει όλους δυσαρεστημένους, με τη ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι μεν «μικροί» δεν επιθυμούν την αύξηση του αριθμού των Κυριακών, κατά τις οποίες θα επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, οι δε «μεγάλοι» είναι δυσαρεστημένοι καθώς εκτός ρύθμισης μένουν μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Καθημερινή», οι μεν «μικροί» ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι δε δεύτεροι τηρούν στάση αναμονής και ευελπιστούν μεσοπρόθεσμα σε αλλαγή του νόμου. Όλοι εξάλλου εκτιμούν ότι η ρύθμιση θα προκαλέσει τεράστια σύγχυση , καθώς δημιουργεί ωράριο πολλαπλών ταχυτήτων.

Ειδικότερα, το άρθρο 49 του νομοσχεδίου προβλέπει ότι επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, πλην της δεύτερης του Αυγούστου, την περίοδο Μαΐου- Οκτωβρίου στις εξής περιοχές:

α) δήμος Αθηναίων

β) περιοχές του δήμου Πειραιά, περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και πέριξ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως θα υπάρχει περαιτέρω εξειδίκευση των περιοχών που θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα σε απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, που αναμένεται να εκδοθεί έως τις 15 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top