«Πόλεμος» κυβέρνησης- δανειστών για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

Οι έμποροι επικαλούνται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα πάντα αναμένεται να κριθούν τις επόμενες ημέρες

Στο τραπέζι κυβέρνησης δανειστών το θέμα των 52 Κυριακών το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Οι αντιδράσεις έντονες, οι έμποροι επικαλούνται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τα πάντα αναμένεται να κριθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι δανειστές φέρονται να επιμένουν στη λύση του θέματος αυτού άμεσα.

«Μας στερούνε μια Κυριακή να είμαστε σπίτι μας με τους ανθρώπους μας, αυτό είναι αν μη τι άλλο απάνθρωπο. Απαράδεκτο!» λέει η Μαρία Λαδά, εμποροϋπάλληλος.

Αυτή είναι η θέση των υπάλληλων στα καταστήματα, απέναντι στις διαβουλεύσεις κυβέρνησης - δανειστών για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.  Με απλά λόγια να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου.

«Εγώ έχω οικογένεια. Που να την αφήσω; έχω μικρό παιδί 4 χρόνων. Ποιος θα το προσέχει;»

«Νομίζω ότι κάποιες Κυριακές τα καταστήματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά. Εγώ δουλεύω όλη την εβδομάδα. Μια Κυριακή μου μένει» λέει πελάτης.

Το θέμα στο τραπέζι και οι έμποροι υποστηρίζουν ότι για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων μόνο το 2% των επιχειρήσεων προσέλαβε επιπλέον προσωπικό, το 67% ότι επωμίστηκε το βάρος ο ίδιος ο επιχειρηματίας και το 31% αύξησε το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων.

«Την τελευταία Κυριακή που δούλευα είναι ζήτημα αν μπήκαν δυο - τρεις πελάτες και αυτοί για να ρωτήσουν» λέει εργαζόμενος καταστήματος.

Σύμφωνα με τους εμπόρους την τελευταία Κυριακή που ήταν ανοικτά τα καταστήματα ο τζίρος στο 48% των επιχειρήσεων,  είχε αρνητικό πρόσημο, καμία αλλαγή δεν διαπίστωσε το 28% και μόνο το 15% είδε αύξηση των πωλήσεων.

«Υπάρχει μια απόφαση του ΣΤΕ. Εμείς εμμένουμε σε αυτή και υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας» λέει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα ξεκινούν την Τρίτη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top