Μπάχαλο: Άλλα λέει για τα μπλοκάκια ο ΕΦΚΑ και άλλα η Αχτσιόγλου!

Όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται η προχειρότητα με την οποία στήθηκε το ασφαλιστικό υπερταμείο

Όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται το μπάχαλο στον ΕΦΚΑ και η προχειρότητα με την οποία στήθηκε το ασφαλιστικό υπερταμείο.

Από τους 100.000 ασφαλισμένους που πληρώνονται με μπλοκάκι ούτε ο ένας στους 10 δεν μοιράστηκε τελικά την εισφορά με τον εργοδότη του. Πόσοι δηλώθηκαν στην πλατφόρμα; Ούτε αυτό είναι σαφές

Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης,  Διοικητής του ΕΦΚΑ δήλωσε στην ΕΡΤ ότι δεν θα περιλαμβάνει πλέον ειδοποιητήρια για 6.400 ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν πάει στην πλατφόρμα.  

«Υπάρχει η πλατφόρμα η ηλεκτρονική στην οποία αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 10.000 τέτοιου τύπου δηλώσεις» δήλωσε όμως η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»!  

Αλλά το μπάχαλο δεν σταματάει εδώ. Οι απώλειες από τους παρακρατούμενους φόρους από τα μπλοκάκια υστερούν κατά 150 εκ. ευρώ  και κανείς δεν ξέρει πως θα καλυφθούν.

Η υπουργός Εργασίας σήμερα, 5 μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου και αφού περίπου 130 χιλιάδες έκλεισαν τα μπλοκάκια τους και άλλοι τόσοι γύρισαν στην μαύρη εργασία,  έριξε ένα «πυροτέχνημα», στην ίδια συνέντευξή της: «Το επόμενο διάστημα,  χωρίς να μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο,  σχεδιάζουμε και ένα πρόγραμμα ώστε να επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές αυτών των ανθρώπων που ενώ έχουν μισθωτή εργασία ασφαλίζονται με μπλοκάκι»!

Μπορεί λοιπόν το κράτος να πληρώσει τις εισφορές που αρνείται να πληρώσει ένας εργοδότης; Μένει να απαντηθεί.

Όσον αφορά αυτούς που  λαμβάνουν λάθος ειδοποιητήρια πρέπει να περιμένουν  σχεδόν μισό χρόνο ακόμα για να διορθωθούν! Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εισφορές με βάση το εισόδημα του 2015. Κανονικά θα έπρεπε τον Ιούνιο που θα γίνει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2016 να αποσταλούν τα διορθωμένα εκκαθαριστικά εκκαθαριστικά και να γίνει συμψηφισμός. Όμως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να περιμένουν έως τον Σεπτέμβριο ή και το τέλος του χρόνου,  εφόσον αλλάξει το λογισμικό του ΕΦΚΑ.   

Ενδεικτικό του χάους είναι  η παράταση στην καταβολή εισφορών έως τις 12 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top