Γ.Γ. Ιδιωτικού Χρέους: Έτσι θα λειτουργούν τα Γραφεία Υποστήριξης Δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια

Πού θα λειτουργήσει τον επόμενο μήνα το πρώτο Γραφείο

Για τον τρόπο λειτουργίας των υπό σύσταση 120 ειδικών Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια σε 50 πόλεις, 25 νησιά και 45 μεγάλους δήμους της χώρας, μίλησε ο  Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή ζώνη».

Όπως δήλωσε,  από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου Γραφείου, στο κτίριο της Γ.Γ, στην Θηβών, στο πρώην εργοστάσιο του Κεράνη. Τα αντίστοιχα Γραφεία θα επεκταθούν σταδιακά στην πρωτεύουσα κάθε περιφέρειας και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

Ο  κ. Κουρμούσης πρόσθεσε ότι  οι  πολίτες  θα μπορούν να προσέρχονται καθημερινά και να ζητούν συμβουλές για το πώς θα διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια που έχουν λάβει όπως και το για πώς θα απαντήσουν στις επιστολές που στέλνουν καθημερινά οι τράπεζες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους. Στα Γραφεία θα υπάρχουν και τα απαιτούμενα έντυπα, αλλά όπως διευκρίνισε ο Γ.Γ.  ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός.            

Ο Γ.Γ.  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους  τόνισε  ότι θα υπάρξουν και άλλες συνοδευτικές δράσεις, όπως η λειτουργία ιστοσελίδας, ηλεκτρονικού help desk στο οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν απαντήσεις οι πολίτες με email, η διενέργεια ενημερωτικών ημερίδων και σεμιναρίων σε νομικούς κ.α.   

Στα Γραφεία οι υπάλληλοι θα είναι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά στα μεγαλύτερα 30 Κέντρα θα γίνουν και προσλήψεις εξειδικευμένων δικηγόρων και οικονομολόγων που θα είναι σε θέση να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους πολίτες,  είτε πρόκειται για νοικοκυριά με δάνεια είτε για επιχειρηματίες.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top