Οργή στα νησιά για την εξοντωτική φορολογία στα καύσιμα

Φόρος στον φόρο και με την αύξηση του ΦΠΑ

Η εξοντωτική φορολογία στα καύσιμα πυροδοτεί τις τιμές αλλά και την οργή των καταναλωτών, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη,  η τιμή της αμόλυβδης εκτοξεύτηκε, μάλιστα σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Πάτμος ξεπέρασε το 1,90 ευρώ  το λίτρο.

«Να πάνε στο διάολο όλοι τους και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί» δηλώνει οργισμένος στην κάμερα κάτοικος της Κρήτης.  

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ρεθύμνου, Ηρακλής Ξυδάκης, «πολύ καιρό είχαμε στο Ρέθυμνο να δούμε αμόλυβδη στο 1.60 ευρώ».

Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά μας: Στην Αμοργό η υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη ξεπέρνα το 1,90 ευρώ  το λίτρο, στην Πάτμο 1,83 ευρώ, στην Κάρπαθο 1,82 ευρώ, στα ιδία επίπεδα και στην Μήλο,  ενώ και στη Ρόδο η υψηλότερη τιμή ξεπερνά το 1,82 ευρώ.

«Ας έρθει μια βόλτα ο κ. Τσίπρας στο νησί μας να δει πως περνάμε και κυρίως πως κυκλοφορούμε τα αυτοκίνητά μας»  δηλώνει  κάτοικος της Καρπάθου στο Κarpathos News.

Με την τιμη της αμολυβδης σταθερα πανω απο 1,70 ευρώ το λιτρο και τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων,  όπως η Πάρος.

Η τελική επιβάρυνση,  όπως επισημαίνουν οι πρατηριούχοι είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς ο αυξημένος ΕΦΚ επιβαρύνεται με 24% ΦΠΑ. Φόρος στον  φόρο δηλαδή…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top