ΑΑΔΕ: 23.300 φοροέλεγχοι μέσα στο 2017! Λιγότεροι από το 2016

Το 60% των ελέγχων θα καλύψει την πενταετία 2012-2016

ΑΑΔΕ: 23.300 φοροέλεγχοι μέσα στο 2017! Λιγότεροι από το 2016

Με απόφασή του ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), Γιώργος Πιτσιλής ζητά από τις ελεγκτικές υπηρεσίες δηλαδή τα Κέντρα Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων και τις ΔΟΥ να ολοκληρώσουν 3.500 πλήρεις φορολογικούς ελέγχους καθώς και άλλους 19.800 μερικούς ελέγχους. Συνολικά μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να γίνουν 23.300 φοροέλεγχοι!

Υπό το βάρος των δικαστικών αποφάσεων, που απειλούν να ακυρώσουν εκατοντάδες εκθέσεις ελέγχων και πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί και θα τινάξουν στον αέρα τον ελεγκτικό σχεδιασμό, λόγω ακύρωσης των παρατάσεων παραγραφής υποθέσεων προ του 2005, το μεγαλύτερο μέρος των ελέγχων επικεντρώνεται στις υποθέσεις των ετών 2012-2016.

Συγκεκριμένα, το 60% των ελέγχων θα καλύψει αυτήν την πενταετία, η οποία στην πραγματικότητα είναι το χρονικό διάστημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, της νέας φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό και της έξαρσης της μικρομεσαίας φοροδιαφυγής λόγω της κατακόρυφης αύξησης των φόρων.

Πάντως, όπως αναφέρει το capital.gr, η αντίστοιχη απόφαση για το 2016 προέβλεπε περισσότερους φοροελέγχους και συγκεκριμένα, όριζε να διενεργηθούν 4.000 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και 18.000 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, και ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μετεξελίσσεται σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιλής «Ανεξάρτητη αρχή δεν σημαίνει ανεξέλεγκτη. Ούτε έναντι του υπουργείου Οικονομικών, εντός του οποίου εξακολουθούμε να εντασσόμαστε, ως ειδικός φορέας χωρίς νομική προσωπικότητα, ούτε έναντι της εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του, τον φορολογικό στρατηγικό σχεδιασμό της οποίας οφείλουμε να υπηρετούμε, εφαρμόζοντας τις αρχές και τις αξίες μας. Ούτε, τέλος, έναντι της Βουλής των Ελλήνων, ενώπιον της οποίας θα υπάρχει αυξημένη λογοδοσία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top