Πρόβλημα στην καταβολή του βοηθήματος σε κατοίκους εξωτερικού αλλά και Ελλάδας λόγω IBAN!

Μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ ολοκληρώνεται αύριο η είσπραξη του "μποναμά Τσίπρα"

Πρόβλημα στην καταβολή του βοηθήματος σε κατοίκους εξωτερικού αλλά και Ελλάδας λόγω IBAN!

Αύριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής στους χαμηλοσυνταξιούχους, μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής, πρόβλημα διαπιστώθηκε για περίπου 8.500 δικαιούχους και το οποίο αφορούσε το ΙΒΑΝ. Εξ αυτών, οι περίπου 6.900 είναι κάτοικοι εξωτερικού, για τους οποίους θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν πάντα οι ίδιες πηγές, τα χρήματα θα τους διατεθούν, μόλις οι δικαιούχοι ταυτοποιηθούν.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, με επιτυχία ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία πίστωσης στους συνταξιούχους της έκτακτης οικονομικής παροχής. Συνολικά, διατέθηκαν 629.483.000 ευρώ σε 1.577.503 συνταξιούχους. Χαρακτηριστικό είναι, όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, από νωρίς το πρωί περίμεναν συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες για την είσπραξη του βοηθήματος.     

Η διαδικασία αυτή αποτελεί και την πρώτη πράξη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), που ξεκινά τη λειτουργία του από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση στη Βουλή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top