Έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν! Νέα ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ στον τουρισμό απαιτεί το ΔΝΤ

Οργισμένοι οι ξενοδόχοι

Αύξηση ΦΠΑ στον Τουρισμό

Νέα βόμβα απειλεί να βάλει το ΔΝΤ στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που πλέον είναι ο τουρισμός. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», οι εκπρόσωποι του Ταμείου στα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν να αυξηθεί για μια ακόμη φορά ο ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα, από το 13% στο 14%. 

Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ στη διαμονή αυξήθηκε τον Οκτώβριο πέρυσι από το 6,5% στο 13%, ενώ από το 2018 θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία άνω των δύο αστέρων και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια άνω των δύο κλειδιών. 

Την ίδια ώρα στην Τουρκία ο φορολογικός συντελεστής στη διαμονή είναι 8% , ενώ στην Κύπρο εφαρμόζεται ενιαίος συντελεστής 9% για το σύνολο των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 10% . Μάλιστα στην Ισπανία, σε ορισμένα νησιά, δεν προβλέπεται η επιβολή ΦΠΑ! 

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ 

«Αν προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ, αυτό ισοδυναμεί με αποκλεισμό πολλών επιχειρηματιών του τουρισμού από την αγορά. Θα οδηγηθούμε στην απόλυτη αποεπένδυση και είναι βέβαιο ότι επέρχεται πτώχευση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού», λέει οργισμένος στην εφημερίδα ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ενώ ανάλογες δηλώσεις έκαναν και ξενοδόχοι από άλλα μέρη της Ελλάδας! 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top