Δραγασάκης: «Μείωση φόρων στη διετία αν ρυθμιστεί το χρέος»

"Θα πρέπει η χώρα να είναι σε θέση να δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια, πριν επιχειρήσει το άνοιγμά της στις αγορές από το 2018", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Δραγασάκης: «Μείωση φόρων στη διετία αν ρυθμιστεί το χρέος»
​Παράθυρο για τη μείωση της φορολογίας σε βάθος διετίας και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η αναγκαία -όπως σημείωσε- ρύθμιση του χρέους της χώρας, άνοιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του 15ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι είναι αναγκαία η ρύθμιση του χρέους, έτσι ώστε από την επόμενη κιόλας χρονιά η χώρα να είναι σε θέση να δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια, πριν επιχειρήσει το άνοιγμά της στις αγορές από το 2018.
Στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως κομβικό ρόλο για την κυβέρνηση θα έχει το θέμα του εξωδικαστικού διακανονισμού, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που επιβαρύνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή και τη μεταβίβασή τους σε νέους μετόχους, εφόσον κριθεί κάτι τέτοιο απαραίτητο.
Ο τουρισμός, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης της χώρας με βάση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ελληνική οικονομία.
Ο Γιάννης Δραγασάκης, απευθυνόμενος στους κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού, ανέφερε πως ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων ότι μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης, θέτοντας ως προτεραιότητες την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της απασχόλησης και κάνοντας λόγο για ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top