ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Προβλέπονται ουρές στα ΑΤΜ - Μιλούν για ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

«Βαρύ το κλίμα με ασφαλιστικό,φορολογικό και κόκκινα δάνεια» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Προβλέπονται ουρές στα ΑΤΜ - Μιλούν για ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

​Η σοβαρή διαφωνία για το φορολογικό μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ που "παγώνει" τη συμφωνία βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε ο σχολιαστής του δελτίου και εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», Νίκος Χατζηνικολάου. «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλουν δημόσια ότι το Ταμείο δεν εφαρμόζει την συμφωνία που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από την ελληνική Βουλή, ζητώντας πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο».

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος, «το κλίμα δεν είναι μόνο βαρύ στο φορολογικό, αλλά και στο ασφαλιστικό, όπου ενώ στο τρίτο μνημόνιο γινόταν λόγος για 1,8 δις ευρώ που έπρεπε να κόψουμε από το ασφαλιστικό σύστημα, το ΔΝΤ ζητά τώρα 4 δις ευρώ. Αν οι θέσεις του Ταμείου γίνουν δεκτές από τους Ευρωπαίους Εταίρους και την Ελλάδα, αυτό θα σήμαινε νέα μείωση των κύριων συντάξεων κατά 25%».

Σύμφωνα με το μήνυμα που έστειλε ο κ.Τσίπρας από τις Βρυξέλλες πάντως, κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ 'Η ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

Ο κ.Χατζηνικολάου αποκάλυψε ωστόσο «ότι υπάρχει ακόμη ένα "αγκάθι", στο οποίο δεν έχουμε απέναντι μας μόνο το ΔΝΤ, αλλά το σύνολο των δανειστών και αυτό είναι το θέμα των "κόκκινων" δανείων».

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, «το ΔΝΤ αλλά και οι υπόλοιποι δανειστές μας εκβιάζουν, λέγοντας ότι αν δεν δώσουμε σε funds τα "κόκκινα" δάνεια, τότε θα κινδυνεύσουν οι... καταθέσεις μας. Θα βρεθούμε σύντομα μπροστά στο ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Το δίλλημα έχει τεθεί με πολύ έντονο τρόπο κυρίως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επισημαίνει τον κίνδυνο του bail in, αν οι τράπεζες δεν απαλλαγούν ταχύτητα από τα τοξικά δάνεια».

«Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο "αγκάθι" στην διαπραγμάτευση. Θέλουν να ακυρώσουν στην πράξη τον νόμο Κατσέλη με την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες»,κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ … ΣΩΤΗΡΙΑ- Θα βάλουν φόρο στα καύσιμα και στις τραπεζικές συναλλαγές

Αδιέξοδο για τα κόκκινα δάνεια- Απόσταση στις προτάσεις κουαρτέτου και Σταθάκη

Στον αέρα η διαπραγμάτευση για το φορολογικό: ΚΟΝΤΡΑ κυβέρνησης-ΔΝΤ και ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top