Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 15/06/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 15/06/2015

​Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Ελληνικό ζήτημα επισκίασαν τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις και επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οδηγώντας την πλειονότητα των δεικτών σε διευρυμένες απ��λειες.

Πιο συγκεκριμένα, η είδηση για την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, θορύβησε τους επενδυτές στις Ευρωαγορές, οι οποίοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους, ανακόπτοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων δύο συνεδριάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC υποχώρησαν κατά 0.9%, 1.2% και 1.41%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 5.92%, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας. Όπως γίνεται αντιληπτό, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο τραπεζικός κλάδος, με τον εν λόγω δείκτη να υποχωρεί κατά 11.8%. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή αντίδραση της αγοράς, μετά από τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στις ΗΠΑ, το επενδυτικό κοινό παραμέρισε τις βελτιωμένες μετρήσεις του δείκτη τιμών παραγωγού καθώς και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters / Michigan και εστίασαν στις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα. Σαν αποτέλεσμα οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.78%, 0.62% και 0.7%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών το κλίμα παραμένει αρνητικό, καθώς οι Hang Seng και Nikkei υποχωρούν κατά 1.19% και 0.09%, αντίστοιχα.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ διολισθαίνει σήμερα το πρωί, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες κατά 0.50%, 0.40% και 0.50% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1210), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7211) και το Γιέν Ιαπωνίας (138.32).

Στη σημερινή συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στην ομιλία του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ευρωζώνης, Mario Draghi, καθώς και στα επίπεδα της βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 13:00 και 13:15 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top