Έχετε ασφαλιστικές οφειλές; Αντίο… επιδότηση ή αποζημίωση!

Η ΗΔΙΚΑ βάζει «μπλόκο» σε πληρωμές ασφαλισμένων με χρέη

Έχετε ασφαλιστικές οφειλές; Αντίο… επιδότηση ή αποζημίωση!
Αντίο σε επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις ή αποζημιώσεις θα πρέπει να πουν όσοι δικαιούχοι έχουν ασφαλιστικές εισφορές.

Όπως σας γράψαμε χθες, σύμφωνα με απόφαση του Γιάννη Βρούτση, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) θα μπλοκάρει πληρωμές από τον στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα δίνει εντολή στην τράπεζα να κατακρατά τα ποσά που οφείλονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. Οι δικαιούχοι θα παίρνουν… ό,τι περισσεύει.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει η απόφαση του Γιάννη Βρούτση:

1. Οι ασφαλιστικοί Οργανισμοί για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών παρακρατούν τα οφειλόμενα ποσά από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Α.Ε. του δημόσιου τομέα, κατ' ανώτατο όριο μέχρι το ύψος οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου φορέα.

2. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί εντός του πρώτου δεκαημέρου εκάστου μηνός αποστέλλουν στην ΗΔΙΚΑ ηλεκτρονικά αρχεία οφειλετών (φυσικών προσώπων) ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.

3. Το Δημόσιο, οι φορείς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., και Α.Ε. του δημόσιου τομέα που καταβάλλουν πάσης φύσεως πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επ��χορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, αποστέλλουν δέκα (10) ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής τα ηλεκτρονικά αρχεία των δικαιούχων των ανωτέρω καταβολών στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

4. Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για λογαριασμό των ασφαλιστικών οργανισμών και των φορέων που καταβάλλουν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις διασταυρώνει εντός δεκαημέρου τα ανωτέρω αρχεία και αποστέλλει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (απευθείας ή μέσω του Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ) τα ποσά προς πίστωση των δικαιούχων, αφού έχει γίνει η παρακράτηση των οφειλών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επίσης, αποστέλλει στο Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ τα ποσά των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς τα οποία παρακρατήθηκαν, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται σε πίστωση των λογαριασμών των ασφ��λιστικών οργανισμών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top