Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά

Οι δικαιούχοι, οι ημερομηνίες κλειδιά και τα οφέλη

Δωρεάν κατασκήνωση για 35.000 παιδιά

​Την δωρεάν διαμονή 35.000 παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε παιδικές κατασκηνώσεις, προβλέπει για το ερχόμενο καλοκαίρι, απόφαση που συνυπέγραψαν Χ. Σταϊκούρας και Γ. Βρούτσης.

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα:

• ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο περιπτώσεις δικαιούχων, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα αφορά την περίοδο 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου και η διάρκεια παραμονής του κάθε παιδιού είναι έως 15 ημέρες (2 εβδομάδες).

Η επιδότηση προς τους δικαιούχους καλύπτει επί της ουσίας το κόστος της ημερήσιας διαμονής των παιδιών, το οποίο υπολογίζεται στα 30 ευρώ (55,23 ευρώ για παιδιά με αναπηρία άνω του 67%) και γίνεται με την μορφή «επιταγής διαμονής», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέξουν οι ίδιοι την κατασκήνωση που επιθυμούν.

Σε 15 ημέρες θα δημοσιευθεί από τον ΟΑΕΔ η Δημό��ια Πρόσκληση, προκειμένου να αφενός να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής οι κατασκηνώσεις αφετέρου να οριστούν οι λεπτομέρειες και οι προθεσμίες για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Σημειώνεται, ότι η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση μόρια, που ορίζονται αναλόγως του ύψους του εισοδήματος, του αριθμού των παιδιών και τους συνεχόμενους μήνες εργασίας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top