Ανοίγει το θέμα του ελληνικού χρέους το Eurogroup της 5ης Μαΐου

Θα ζητήσει να ξεκινήσουν οι διεργασίες

Ανοίγει ��ο θέμα του ελληνικού χρέους το Eurogroup της 5ης Μαΐου
Να ξεκινήσει τις τεχνικές διεργασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα ζητήσει από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης το Eurogroup της 5ης Μαΐου.

«Μετά την επικαιροποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδος το 2013 από τη Eurostat, μπορεί πλέον να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, δηλαδή εντός του καλοκαιριού» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι το Eurogroup της 5ης Μαΐου θα ζητήσει από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης να κινήσει τις σχετικές τεχνικές διαδικασίες.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό οικονομικό σχέδιο 2014-2021 της ελληνικής κυβέρνησης, που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, και εξέφρασε ικανοποίηση για την πρωτοβουλία της Ελλάδας να χαράξει τη δικ�� της αναπτυξιακή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, η οποία -όπως τόνισε- «στηρίζεται στην αύξηση των επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε υποδομές».

Τέλος, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ότι τα 6,3 δισ. ευρώ -που ενέκρινε το Euroworking Group- θα εκταμιευτούν την επόμενη εβδομάδα και υπενθύμισε ότι εκκρεμούν ακόμα δύο μικρότερες δόσεις -ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη- τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, η εκταμίευση των οποίων συνδέεται με την υλοποίηση προαπαιτούμενων δράσεων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top