Tο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο παίρνει σάρκα και οστά

Σήμερα έπεσαν οι υπογραφές

Tο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο παίρνει σάρκα και οστά

Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών, υπογράφηκε σήμερα η τελική συμφωνία για τη συμμετοχή της KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Τα��είο, το οποίο θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δάνεια, εγγυήσεις και άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα, αλλά και έργα υποδομής, ενώ θα συμμετέχει σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών και επενδυτικού κινδύνου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της γερμανικής KFW Dr Lutz-Christian Funke, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η συμμετοχή της γερμανικής KfW έχει προσδιοριστεί στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη στο Ταμείο έχουν μεταφερθεί 100 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία, με προοπτική το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 200 εκατ. ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επόμενο βήμα, εκτός από τη διεύρυνση των πηγών άντλησης κεφαλαίων, είναι η επιλογή του μάνατζμεντ, που θα «τρέξει» το επιχειρηματικό σχέδιο του Ταμείου και θα ενεργοποιήσει ουσιαστικά τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν για την παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις, μέσα από την αναχρηματοδότηση δανείων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top