Μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με προσφυγή στο ΣτΕ

Από επιμελητήρια και φορείς του Πειραιά

Μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με προσφυγή στο ΣτΕ

Να ακυρωθεί ως παράνομος ο διεθνής διαγωνισμός για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) τον οποίο προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο Επικρατείας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως «οι δημοσίου δικαίου αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στην Ανώνυμη Εταιρεία ΟΛΠ μέσα από πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων δεν μπορούν να εκχωρηθούν και να συνεχίσουν να ασκούνται από την εταιρεία στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης». Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, ο διαγωνισμός παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνουν δε ότι παραβιάζεται η αρχή της διαφάνειας λόγω της απόκρυψης των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης, προσθέτουν οι φορείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top