ΨΩΜΙ: Δες τι αλλάζει στο φούρνο της γειτονιάς σου!

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές

ΨΩΜΙ: Δες τι αλλάζει στο φούρνο της γειτονιάς σου!

«Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή σε σχέση με το κατεψυγμένο ψωμί», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην βουλή, εξηγώντας ότι οι όποιες αλλαγές θα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση και την προστασία του καταναλωτή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή ο υπουργός είπε πως «θα διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που ζημιώνουν τον καταναλωτή» και πρόσθεσε ότι θα υιοθετήσει την πρόταση που περιλαμβάνει η έκθεση ΟΟΣΑ -η οποία όπως είπε κόστισε 930.000 ευρώ- σύμφωνα με την οποία: «Αντί να αγοράζει κανείς ψωμί κατ εκτίμηση -με το μάτι- τώρα θα αγοράζουμε με….. το ζύγι».

Επίσης ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι θα καταργηθούν οι αναχρονιστικές διατάξεις, «όπως αυτή που λέει ότι όταν έχεις αρτοποιείο θα πρέπει να έχεις υποχρεωτικά στις αποθήκες σου κάποια ποσότητα αλεύρι».

Παράλληλα, απαντώντας ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη για το πώς το υπουργείο Ανάπτυξης θα βοηθήσει τις περιφέρειες για τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ για το 2014, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι «το βάρος δεν θα πέσει στα έργα υποδομών αλλά στα προγράμματα επιχειρηματικότητας και στα κοινωνικά προγράμματα», ενώ συμπλήρωσε ότι το ποσοστό που θα αναλογεί στις 13 περιφέρειες θα είναι αυξημένο από 23% που ήταν το 2013 σε 35% το 2014.

ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ Live U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top