Η Δανία αναζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στον Τραμπ για τη Γροιλανδία

Οι κινήσεις της Δανής πρωθυπουργού

Δανία: Αναζητά Κοινή Ευρωπαϊκή Απάντηση Στον Τραμπ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, και όχι μόνο η Δανή Mette Frederiksen, πασχίζουν να βρουν μια αποτελεσματική απάντηση στην αμεσότητα και την ωμότητα του διπλωματικού δόγματος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ: Εκτός Λευκού Οίκου, χωρίς γραφείο, ο Μασκ

 

Όταν η Κολομβία απέρριψε τις πτήσεις απέλασης από τις ΗΠΑ, ο Τραμπ απάντησε με μια σειρά απειλών, συμπεριλαμβανομένων των δασμών και των ταξιδιωτικών περιορισμών. Μόλις η Μπογκοτά συνθηκολόγησε, το οικονομικό ραβδί αποσύρθηκε.

Η κίνηση αυτή έδειξε την αποτελεσματικότητα της επιθετικής προσέγγισης του Τραμπ ως διπλωματικό ρόπαλο για την επίτευξη βραχυπρόθεσμων προτεραιοτήτων. Θα παρακολουθείται στενά στη Δανία, η οποία έχει περιέλθει σε κατάσταση κρίσης μετά το αιματηρό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Φρέντερικσεν με τον πρόεδρο Τραμπ, στο οποίο κατέστησε σαφές ότι το σχέδιό του να καταλάβει τη Γροιλανδία δεν είναι αστείο.

Γι'αυτό, η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen πραγματοποιεί σήμερα επείγουσα επίσκεψη στη γερμανική καγκελαρία, αναζητώντας αλληλεγγύη απέναντι στην επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να τεθεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Θα επισκεφθεί, επίσης, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στις Βρυξέλλες σήμερα.

Τη Δευτέρα, η Δανία δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην Αρκτική. Το Reuters έχει τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top