Σάλος για τα... μπουζούκια μέσα σε ελληνική εκκλησία στη Βρετανία

Η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Σάλος Με Τα Μπουζούκια Εντός Ελληνικής Εκκλησίας Στην Αγγλία

Αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και αρκετούς πιστούς προκάλεσε η εκδήλωση που έγινε εντός ναού στη Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μουσικοί έστησαν τα μπουζούκια και τις κιθάρες τους μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μπράιτον σε εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Μίκυ Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ωστόσο, η εικόνα αυτή δεν άρεσε καθόλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δεν είχε ενημερωθεί για την εκδήλωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής: 

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top