Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε παιδί που ταξίδεψε στο εξωτερικό

Νέος στέλεχος της γρίπης εντοπίστηκε σε φάρμα της Αυστραλίας

Κρούσμα Γρίπης Των Πτηνών Σε Παιδί Που Ταξίδεψε Στην Ινδία

Ένα παιδί που ταξίδεψε στην Ινδία είναι το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών που καταγράφεται στην Αυστραλία, την ώρα που ο ιός διασπείρεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Το παιδί που επέστρεψε στη Βικτώρια από την Ινδία τον περασμένο Μάρτιο, υπέστη «σοβαρή λοίμωξη» αφού προσβλήθηκε από το στέλεχος H5N1, όμως έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής υγείας της Πολιτείας.

«Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα της γρίπης σε άνθρωπο στην Αυστραλία», επεσήμανε.

Ο ιός της γρίπης των πτηνών ανιχνεύθηκε μέσω περαιτέρω δοκιμών θετικών δειγμάτων γρίπης που πραγματοποιείται για την ανίχνευση νέων στελεχών του ιού, ως μέρος του συστήματος ενισχυμένης επιτήρησης της Βικτώρια.

«Η ανίχνευση επαφών δεν εντόπισε άλλα κρούσματα γρίπης των πτηνών που να συνδέονται με αυτήν την περίπτωση», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μεγάλης διασποράς, καθώς δε μεταδίδεται τόσο εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η αποκάλυψη έρχεται την ίδια μέρα που οι γεωργικές αρχές αποκάλυψαν ότι ένα διαφορετικό στέλεχος της γρίπης των πτηνών είχε εντοπιστεί σε μια φάρμα αυγών στην περιοχή της Βικτώριας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top