Γάζα: Ετοιμάζει επίθεση το Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα 

Ζήτησε από τον άμαχο πληθυσμό να απομακρυνθεί άμεσα από την περιοχή

Νοσοκομείο Αλ Σίφα Γάζα
Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο αλ- Σίφα στη Γάζα με το Ισραήλ να ετοιμάζει επίθεση (photo AP)    

Ο στρατός του Ισραήλ κάλεσε σήμερα τον άμαχο πληθυσμό να απομακρυνθεί «άμεσα» από την περιοχή του νοσοκομείου αλ-Σίφα στην Πόλη της Γάζας, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις λίγο πριν το ξημέρωμα, δήλωσε εκπρόσωπός του σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

Τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αλ - Σίφα της Γάζας

Τραυματίας μεταφέρεται στο νοσοκομείο Αλ - Σίφα της Γάζας    

The IDF is calling on residents of the Gaza City neighborhood of Rimal and those living near Shifa Hospital to evacuate to the al-Mawasi "humanitarian zone" on the coast of southern Gaza, as the military launches a new raid in the area.

Lt. Col. Avichay Adraee, the IDF's… pic.twitter.com/kBJN4wozhI

Το Ισραήλ θεωρεί ότι στο νοσοκομείο κρύβονται μέλη της Χαμάς που εξαπολύουν επιθέσεις κατά των δυνάμεών του. 

Μέσω Κύπρου η ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη Γάζα!

«Έκκληση προς όλους που βρίσκονται εκεί και τους εκτοπισμένους στη συνοικία αλ-Ριμάλ, το νοσοκομείο αλ-Σίφα και τις γύρω περιοχές: για την ασφάλεια σας, πρέπει άμεσα να εγκαταλείψετε την περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπος στα αραβικά. 

Ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να κινηθούν «προς τα δυτικά», δηλαδή προς τη θάλασσα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το δρόμο κατά μήκος των ακτών «προς τον νότο έως την ανθρωπιστική ζώνη αλ-Μαουάσι», που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας

Λωρίδα της Γάζας: Nεκρά παιδιά από υποσιτισμό- Διαπραγματεύσεις για ανακωχή
 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην περιοχή έγινε ρίψη φυλλαδίων με το ίδιο μήνυμα. «Βρίσκεστε σε μια επικίνδυνη περιοχή συγκρούσεων», ανέφεραν τα φυλλάδια. 

Οι μάχες ξεκίνησαν λίγο πριν από το ξημέρωμα γύρω από αυτό το νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις 15 Νοεμβρίου. Στην τελευταία του ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο στρατός ανέφερε ότι «συνεχίζει να διεξάγει στοχευμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του νοσοκομείου αλ-Σίφα»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top