ΗΠΑ: Αεροσκάφη «πέταξαν» 38.000 γεύματα για τους αμάχους στη Γάζα

Με απόφαση Μπάιντεν η ανθρωπιστική βοήθεια

Βίντεο από AP

Με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ρίψη φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα όπου οι άμαχοι έλαβαν 38.000 γεύματα από αέρος.       

Γάζα: Βομβάρδισαν αμάχους που περίμεναν φαγητό - Πάνω από 100 νεκροί

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα από αέρος την πρώτη ρίψη εφοδίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι οι οποίοι μίλησαν ανώνυμα. 

 

 

Η ανθρωπιστική βοήθεια εστάλει με απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι οι ρίψεις από αέρος θα ξεκινήσουν σύντομα κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ενώ είχε πραγματοποιήσει και σχετική ανάρτηση.

 

 

«Η απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι σπαρακτική. Οι άνθρωποι είναι τόσο απελπισμένοι, αθώοι άνθρωποι βρέθηκαν σε έναν τρομερό πόλεμο μη μπορώντας να θρέψουν τις οικογένειές τους. (...) Και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν περισσότερα. Τις επόμενες ημέρες, θα ενωθούμε με τους φίλους μας στην Ιορδανία και άλλους για την παροχή από αέρος πρόσθετων τροφίμων και προμηθειών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top