O Μπάιντεν εξοργίστηκε με τον Νετανιάχου και τον είπε «μ@λάκα»! 

«Μου κάνει τη ζωή κόλαση» φέρεται να είπε για τον Ισραηλινο Πρωθυπουργό

Η δήλωση Μπάιντεν για την επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γαζας (9/2/2023)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει ανοιχτά την απογοήτευσή του σε πρόσφατες ιδιωτικές συζητήσεις για την αδυναμία του να πείσει το Ισραήλ να αλλάξει τη στρατιωτική του τακτική στη Λωρίδα της Γάζας, και έχει κατονομάσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ως το κύριο εμπόδιο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ NBC το οποίο επικαλείται τουλάχιστον 5 συνομιλητές του. 

 Μπάιντεν: Η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας

Ο Μπάιντεν είπε ότι προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Νετανιάχου του «κάνει τη ζωή κόλαση» και είναι αδύνατο να διαπραγματευτεί μαζί του, είπαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα σχόλια του Μπάιντεν, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Νετανιάχου μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Νετανιάχου μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ (AP Images) 

Ο Μπάιντεν έχει μιλήσει τις τελευταίες εβδομάδες κατ' ιδίαν για τον Νετανιάχου, που γνωρίζει εδώ και δεκαετίες, με μια ειλικρίνεια που εξέπληξε ορισμένους από εκείνους που ήταν αποδέκτες των σχολίων του, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν τα σχόλια αυτά. Οι περιγραφές του για τις συναλλαγές του με τον Νετανιάχου είναι διανθισμένες με περιφρονητικές αναφορές στον Νετανιάχου ως «αυτόν τον τύπο», είπαν οι άνθρωποι αυτοί. Και σε τουλάχιστον τρεις πρόσφατες περιπτώσεις, ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ@λάκα», σύμφωνα με τρεις από τους ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα τα σχόλιά του.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ μπήκε στην επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα»

Ερωτηθείς σχετικά με τα ιδιωτικά σχόλια του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε πάντως ότι οι δύο ηγέτες έχουν μια σχέση σεβασμού.

«Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει πού διαφωνεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, αλλά πρόκειται για μια σχέση δεκαετιών που σέβεται δημόσια και ιδιωτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.  

 

Απογοήτευση Μπάιντεν 

 

Από τότε που αγκάλιασε τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στην οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι, στις 7 Οκτωβρίου, ο Μπάιντεν έχει απογοητευθεί από τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα - τώρα φέρεται να είναι 28.000 - και την απροθυμία του Νετανιάχου να επιδιώξει μια μακροπρόθεσμη ειρηνευτική συμφωνία. 

Ράφα: Βομβαρδισμός Ισραήλ στην πόλη - πύλη για τη βοήθεια στη Γάζα

«Η ωμότητα των ιδιωτικών, αφιλτράριστων σκέψεων του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου, καθώς και η αποτυχία του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αλλάξει τακτική στη Γάζα, υποδηλώνουν ότι η δυναμική μεταξύ των δύο ηγετών μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής» σύμφωνα με το NBC.   

Το Ισραήλ σχεδιάζει χερσαία επίθεση στη Ράφα, μια πόλη στη νότια Γάζα, όπου βρίσκουν καταφύγιο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από τη βόρεια Γάζα..

Την Κυριακή, ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι πιστεύει ότι «μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα δεν πρέπει να προχωρήσει χωρίς ένα αξιόπιστο και εκτελέσιμο σχέδιο» για την προστασία και την υποστήριξη των Παλαιστινίων που βρίσκουν καταφύγιο εκεί, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top