Επίθεση Στάρμερ στον Σούνακ στη βρετανική Βουλή για τη στάση του 

Σκληρή κριτική από τον αρχηγό των Εργατικών για τη ματαίωση της συνάντησης

Σκληρή κριτική άσκησε ο αρχηγός των Εργατικών,  Σερ Κιρ Στάρμερ,  στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ρίσι Σούνακ για την αναβολή της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.   

Μεγάλες αντιδράσεις κατά Σούνακ και στη Μεγάλη Βρετανία

  «Είναι ειρωνικό ότι απέκτησε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό όταν έχει γίνει ο άνθρωπος με το αντίστροφο του αγγίγματος του Μίδα. Ό,τι και αν αγγίζει-ίσως μπορεί να με βοηθήσει εδώ ο υπουργός Εσωτερικών-μετατρέπεται σε σκουπίδια».

H αναφορά του Στάρμερ στον Μίδα... Σούνακ

H αναφορά του Στάρμερ στον Μίδα με αφορμή τον Σούνακ  

Ο Ρίσι Σούνακ εξαπέλυσε προηγουμένως νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζοντας πρόσωπο στις χθεσινές διαρροές στις βρετανικές εφημερίδες ότι είχε συμφωνηθεί να μην τεθεί θέμα γλυπτών κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο. 

Επιμένει ο Σούνακ για τον Μητσοτάκη: «Αθετήθηκαν διαβεβαιώσεις»

 

«Όταν είναι σαφές ότι ο σκοπός μιας συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά θέματα για το μέλλον, αλλά περισσότερο να ανακινήσουμε θέματα από το παρελθόν, δεν ήταν σωστό. Επίσης, όταν δίνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις στο θέμα αυτό προς τούτη τη χώρα και παραβιάζονται, μπορεί να του φαίνεται παράξενο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.  

Ηγέτης Εργατικών: Ο Σούνακ προσπάθησε να ταπεινώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό

«Αφήστε το Βρετανικό Μουσείο, είναι ο πρωθυπουργός που τα έχει χάσει. Κύριε Πρόεδρε, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο να τον συναντήσει. Έναν εταίρο μας στο ΝΑΤΟ, έναν οικονομικό σύμμαχο, έναν από τους πιο σημαντικούς μας εταίρους στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα προσπάθησε να τον ταπεινώσει και να την ακυρώσει την τελευταία στιγμή. Γιατί τέτοια μικροπολιτική Πρωθυπουργέ;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.    

Κι άλλη απρέπεια: Οι Βρετανοί απέσυραν την ασφάλεια του Μητσοτάκη!  

Η ελληνική  κυβέρνηση, πάντως, αμέσως μετά επέλεξε να μην σηκώσει το γάντι, ανταπαντώντας σε πολύ πιο ήπιο ύφος. 
«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄ όσα έχουμε ήδη πει» διαμήνυσαν κυβερνητικές πηγές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top