Ισραήλ: Απελευθερώθηκε από τη Χαμάς 9χρονη που θεωρούταν νεκρή

H συγκλονιστική στιγμή επανένωσης με τον πατέρα της

Ρεπορτάζ για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε το Σάββατο 25/11 σχετικά με τη δεύτερη απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Μετά από ώρες αγωνίας η Χαμάς απελευθέρωσε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ισραηλινούς ομήρους, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά. Ανάμεσά τους και η 9χρονη Έμιλι Χαντ που θεωρούνταν νεκρή. 

Το κορίτσι είχε απαχθεί από το κιμπούτς Μπέρι κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Μάλιστα ο πατέρας της τη θεωρούσε νεκρή. Σε δήλωσή του στο CNN, είχε πει πως ο θάνατός της ήταν «μια ευλογία», πιστεύοντας πως θα είναι «καλύτερα νεκρή, παρά όμηρος της Χαμάς».

Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε 17 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό

Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο, είχε ενημερωθεί πως η κόρη του ίσως να είναι ζωντανή. «Στην αρχή, όταν μου είπαν ότι μάλλον ήταν νεκρή, ήταν κατά κάποιο τρόπο ανακούφιση. Αλλά τώρα πρέπει να αλλάξω το μυαλό μου με αυτές τις νέες πληροφορίες και τώρα έχω ελπίδα, τώρα έχω ελπίδα ότι είναι ζωντανή, οπότε προσευχόμαστε να επιστρέψει» είχε αναφέρει στο ίδιο μέσο.

H συγκλονιστική στιγμή επανένωσης πατέρα και κόρης

Η Χαμάς άφησε ελεύθερη την 9χρονη μετά από 50 ημέρες ομηρίας. Το κορίτσι επανενώθηκε με τον πατέρα του και η στιγμή που καταγράφηκε από κάμερα, ήταν συγκλονιστική.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι

Συνολικά 17 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από την Χαμάς, καθώς εκτός των 13 Ισραηλινών ήταν και 4 Ταϊλανδοί. Τα ονόματα των Ισραηλινών που απελευθερώθηλαν, είναι τα εξής:

  • Σασάν Χαράν, 67 ετών
  • Η κόρη της Άντι Σοχάν, 38 ετών, και τα παιδιά της Άντι Γιαχέλ 3 ετών, και Ναβέχ, 8 ετών
  • Σίρι Βάις, 53 ετών και η κόρη της Νόγκα Βάις, 18 ετών
  • Μάγια Ρετζέβ, 21 ετών
  • Χίλα Ρότεμ, 12 ετών
  • Έμιλι Χαντ, 9 ετών
  • Νόμα Ορ, 17 ετών και Άλμα Ορ, 13 ετών
  • Νόαμ Αβιγκντόρι, 12 ετών, και η μητέρα της Σάρον Αβιγκντόρι, 52 ετών
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top