Bασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία

Με... ελληνικά χρώματα η υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας

Δείτε πλάνα με τον Βρετανό μονάρχη να υποδέχεται με γραβάτα με την ελληνική σημαία τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας / Βίντεο από AP

Γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες επέλεξε να φορέσει σε επίσημη περίσταση, προκειμένου να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, ο βασιλιάς Κάρολοςτιμώντας για ακόμα μια φορά τα γαλάζια χρώματα και τις ελληνικές «ρίζες» του.

Bασιλιάς Κάρολος: Το tea party για τα 75α γενέθλιά του

Ο Βρετανός μονάρχης φόρεσε γραβάτα γνωστού ελληνικού οίκου, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιόν Σουκ Γιεόλ. 

Ο Βρετανός μονάρχης Κάρολος φόρεσε γραβάτα ελληνικού οίκου

Ο βασιλιάς Κάρολος με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιόν Σουκ Γιεόλ / AP

Ο Βρετανός μονάρχης Κάρολος φόρεσε γραβάτα ελληνικού οίκου

Η αγαπημένη γραβάτα με τα γαλανόλευκα χρώματα και τις μικρές ελληνικές σημαίες του βασιλιά Καρόλου / AP

Μάλιστα ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει ελληνικές «ρίζες», έχει επιλέξει και άλλες φορές να φορέσει την ίδια γραβάτα προκειμένου να τιμήσει την καταγωγή του. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός μονάρχης είχε φορέσει την γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως είναι γνωστό, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα και την ορθόδοξη κληρονομιά που είναι εμφανή μέσα από τις επισκέψεις του στο Άγιο Όρος, και τη συμμετοχή του σε σημαντικές εκδηλώσεις που τιμούν την ιστορία της Ελλάδας.

Bασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα με το προεδρικό ζεύγος της Νότιας Κορέας / AP

Bασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία

M. Βρετανία: Η πρώτη ομιλία του Καρόλου στον «Λόγο του Βασιλιά»

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ ακόμη και στην τελετή ενθρόνισής του είχε επιλέξει να ακούγονται ελληνορθόδοξοι ύμνοι.

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει άλλωστε πλάνα με τον ίδιο να τρώει κουλούρι και να συνομιλεί με πολίτες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και να χορεύει μαζί με την Καμίλα παραδοσιακούς χορούς στην Κρήτη.

Κάρολος: Οι ελληνικές «ρίζες» του Βρετανού μονάρχη

Ο Κάρολος Γ’, γεννημένος στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου 1948 είναι βασιλιάς πλέον του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Πατέρας του ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και μητέρα του η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Εδιμβούργου, μετέπειτα Βασίλισσα της Βρετανίας.

Βασιλιάς Κάρολος: Εικόνες από το δείπνο στις Βερσαλλίες με τον μπλε αστακό!

Ο πατέρας του Καρόλου Φίλιππος (1921-2021), γεννήθηκε στην Κέρκυρα με τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας.

Γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, τέταρτος γιος του Γεώργιου Α’ και αδελφός του Κωνσταντίνου Α’ και η Αλίκη του Μπάτενμπεργκ. Η Αλίκη στις 20 Οκτωβρίου 1928 έγινε δεκτή στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Βρετανία: Η βασιλική υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Λονδίνο      

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κιμ Κέον Χι, έγινε χθες δεκτός με μεγάλες τιμές από τη βρετανική βασιλική οικογένεια κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψης που έχει στόχο την ενίσχυση των εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Λονδίνο και Σεούλ θέλουν να δείξουν το πνεύμα αμοιβαίας κατανόησής τους, καθώς η Βρετανία εργάζεται για να ενισχύσει τις συμμαχίες της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μεσούσης της έντασης με την Κίνα, ενώ η Νότια Κορέα ανησυχεί για τη στρατιωτική προσέγγιση μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις ενόψει μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου και νέων στρατιωτικών συνεργασιών απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του Κέιτ υποδέχθηκαν το προεδρικό ζεύγος στο ξενοδοχείο του χθες το πρωί, πριν από το διπλωματικό και οικονομικό σκέλος της επίσκεψής του και πριν από μια τελετή με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄και τη βασίλισσα Καμίλα, με επιθεώρηση των στρατευμάτων και πομπή με άμαξες έως τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του Κέιτ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και  η σύζυγός του Κέιτ κατά την υποδοχή του προεδρικού ζεύγους της Νότιας Κορέας / AP

Οι εμπορικές συμφωνίες και οι κοινές περιπολίες

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε το ταξίδι του στο Λονδίνο ως «εφαλτήριο για την εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία».

Η Βρετανία, από την πλευρά της, επιδιώκει να υπογράψει συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου σε όλα τα πεδία μετά το Brexit, με τη συντηρητική κυβέρνηση να εξαίρει τις νέες δυνατότητες που επέτρεψε η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Λονδίνο επιδιώκει κυρίως να ενισχύσει τις σχέσεις του με τις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, σε οικονομικό επίπεδο, υπογράφοντας πρόσφατα την ένταξή της στην υπερειρηνική συνεργασία ελευθέρου εμπορίου, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας. Το Λονδίνο υπέγραψε φέτος σημαντική στρατιωτική συμφωνία με το Τόκιο, που θεωρείται ως ένας τρόπος αντίδρασης στις αυξανόμενες φιλοδοξίες της Κίνας στην περιοχή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, που θα δεχθεί σήμερα τον Γιουν Σουκ Γέολ, αποκάλεσε το Λονδίνο και τη Σεούλ «φυσικούς εταίρους». 

Η επίσκεψη αναμένεται να καταστήσει δυνατή την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων ενόψει μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, καθώς οι εμπορικές ανταλλαγές έχουν ήδη διπλασιαστεί μεταξύ των δύο χωρών μετά το 2011. Οι διμερείς ανταλλαγές επέτρεψαν την εξασφάλιση 21 δισεκ. στερλινών (24 δισεκ. ευρώ) κορεατικών επενδύσεων στη Βρετανία, κυρίως στις πράσινες ενέργειες και στις υποδομές.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν μια «συμφωνία της Ντάουνινγκ Στριτ» για την τεχνολογία, την άμυνα, την ασφάλεια, που αφορούν κυρίως τους άκρως στρατηγικούς τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και των ημιαγωγών. 

Όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία, το Λονδίνο και η Σεούλ θέλουν να ενισχύσουν τις κοινές τους ασκήσεις και προβλέπουν τη συμμετοχή βρετανικών πλοίων σε περιπολίες που διασφαλίζουν την τήρηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας. 

«Η Βρετανία δείχνει τον δρόμο υποστηρίζοντας τους Κορεάτες φίλους μας στη μάχη τους κατά της επιθετικής στάσης της Βόρειας Κορέας και διασφαλίζοντας την ασφάλεια της περιοχής του Ινδοειρηνικού», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top