Σκότωσε με 57 μαχαιριές τη φίλη του και αποφυλακίζεται για να κάνει δίαιτα

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό με δικαστική απόφαση

Ελεύθερος για να κάνει... δίαιτα στο σπίτι του αφέθηκε ένας νεαρός που είχε καταδικαστεί για τη στυγερή δολοφονία της συντρόφου του.

Ο 35χρονος Ντιμίτρι Φρικάνο που είχε κατακρεουργήσει την 28χρονη σύντροφό του με 57 μαχαιριές, ενώ βρίσκονταν διακοπές στη Σαρδηνία το 2017. Τη σκότωσε επειδή είχε ρίξει «πολλά ψίχουλα» στο κρεβάτι, αφέθηκε ελεύθερος με δικαστική απόφαση, καθώς «στη φυλακή δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της δίαιτάς του».

Συγκεκριμένα, παρόλο που ο Ντιμίτρι Φρικάνο καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση, δικαστής έκρινε ότι είναι «ασυμβίβαστος με το καθεστώς των φυλακών και θα πρέπει να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό».

Ο καταδικασμένος γυναικοκτόνος ήταν 117 κιλά το 2019, όμως τα επόμενα χρόνια αύξησε και άλλο το βάρος του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες για να μετακινηθεί. Επίσης, αυξήθηκαν οι ανάγκες του, κάτι που η φυλακή δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Η υπεράσπισή του υποστήριζει ότι ο 35χρονος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως σύνδρομο αγχώδους- καταθλιπτικής βουλιμίας, διαταραχή προσωπικότητας και άπνοια ύπνου. Ακόμα, οι γιατροί ισχυρίζονται ότι έχει υψηλό κίνδυνο για καρδιολογικά προβλήματα και ότι χρειάζεται αυστηρή δίαιτα και διατροφή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top