Γάζα: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό σε καταυλισμό προσφύγων

Τουλάχιστον 50 νεκροί στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια

Γάζα: Βομβαρδίστηκε προσφυγικός καταυλισμός στη Τζαμπαλίγια / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα τρία σενάρια για τον θάνατο της Shani Louk

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτίρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια. Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Ισραήλ: Απελευθέρωσε γυναίκα στρατιωτικό -  όμηρο της Χαμάς στη Γάζα

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό.

Το Ισραήλ «σφυροκοπά» τη Γάζα - Νεκρός ένας από τους διοικητές της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει τον βομβαρδισμό πολιτιστικού κέντρου του στη Γάζα    

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων καταδίκασε σήμερα «τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό» του πολιτιστικού κέντρου του στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα  στη Γάζα, εκφράζοντας λύπη για την «αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές» στο παλαιστινιακό έδαφος.

«Η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει μια χτυπητή εκδήλωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον πολιορκούμενο θύλακα», ανέφερε. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο βομβαρδισμός κατέστρεψε το ορθόδοξο πολιτιστικό κέντρο και αρκετά άλλα κτίρια στον ίδιο τομέα. Όπως είπαν, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε χθες, Δευτέρα, αρκετές προειδοποιήσεις στους κατοίκους και στους εκτοπισμένους από τον πόλεμο που είχαν καταφύγει στο κέντρο να εκκενώσουν τον τομέα.

«Τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα έχουν γίνει απαραίτητοι πάροχοι ανθρωπιστικών υπηρεσιών και ασφαλή καταφύγια για εκείνους που επηρεάζονται από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα που θέτουν στο στόχαστρο ζώνες κατοικιών», προσέθεσε το Πατριαρχείο.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταδίκη του χτυπήματος στον 'Αγιο Πορφύριο

Υπογράμμισε επίσης με «βαθιά λύπη πως ο ισραηλινός στρατός έθεσε στο στόχαστρο 19 χώρους λατρείας, περιλαμβανομένων τεμενών και εκκλησιών στη Γάζα στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων».

«Επιθέσεις σαν αυτές εναντίον των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε σε λογικές ούτε σε ανθρωπιστικές βάσεις και αντιβαίνουν θεμελιωδώς στις πιο στοιχειώδεις ηθικές αξίες», συνέχισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 8.500 ανθρώπους, στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχους, από τις 7 Οκτωβρίου.

Εξαπολύθηκαν σε αντίποινα για μια επίθεση πρωτοφανούς βιαιότητας από μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, που προκάλεσε τουλάχιστον 1.400 νεκρούς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για δύο 20χρονους επιλοχίες, τον Ρόι Γουλφ και τον Λαβί Λίπσιτς, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το IDF / ΑP

Κόλαση πυρός στη Γάζα - Ισραήλ: «Πλήξαμε 150 υπόγειες υποδομές της Χαμάς»

Άλλοι δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται «σοβαρή», σύμφωνα με την ενημέρωση των IDF.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top